Tänk om vi kan vara lösningsfokuserade och ta till vara på all ny kompetens som kommer till oss, skriver Yvonne Dahlberg.
Tänk om vi kan vara lösningsfokuserade och ta till vara på all ny kompetens som kommer till oss, skriver Yvonne Dahlberg.

Jag har hört från många jobbsökare som har sökt jobb utan att landa något, trots att de har kompetens och borde vara relevanta. Inte sällan drar de uppgivet slutsatsen att de inte passar arbetsgivarens förutbestämda mall och tänker att man istället ville anställa exempelvis en man, eller någon yngre, eller någon med ett svenskklingande efternamn, skriver Yvonne Dahlberg som jobbar med rekrytering och bemanning.

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

När Fredrik Backman sommarpratade berättade han bland annat om hur hans bok, En man som heter Ove, blev nekad av flera förlag. Av ett av dem fick han höra att det förvisso var en trevlig berättelse men att de inte såg någon kommersiell potential i boken. En internationell försäljningssuccé, en film och en Oscarsnominering senare får man väl bara konstatera att de hade fel. Det är sådant som händer och det finns många välkända exempel.

Oscarsvinnande Alicia Vikander blev nobbad av scenskolan, Astrid Lindgren fick nej av första förlaget hon skickade in Pippi Långstrump till och Johanna Söderberg i First Aid Kit fick aldrig någon guldbiljett när hon var på Idol-audition. De har onekligen fått sin revansch och det är extremt lätt att i efterhand göra sig lustig över att någon har ratat personer som uppenbarligen hade stor talang. Men, det visar också på hur otroligt svårt det faktiskt är att under en begränsad period göra en rättvis bedömning av en människas framtida potential.

LÄS MER: DEBATT: Killar, sluta vara rädda för tjejbaciller i boxningsringen

Jag har under åren hört från många jobbsökare som har sökt mängder med jobb utan att landa något, trots att de har kompetens och borde vara relevanta. Inte sällan drar de uppgivet slutsatsen att de inte passar arbetsgivarens förutbestämda mall och tänker att man istället ville anställa exempelvis en man, eller någon yngre, eller någon med ett svenskklingande efternamn. Mest frustrerande är det självklart att aldrig bli kontaktad och att inte ens få chansen att berätta vad man går för.

Så till dig som kanske gång på gång har fått nej på intervjun eller kanske inte ens kommit till intervju: Tappa inte hoppet! Kanske är det extremt tuff konkurrens eller kanske missar den som ska rekrytera att se din potential. Men det innebär aldrig att du inte har potential.

LÄS MER: DEBATT: Linnéa Claesons sommarprat visar hur vi som inte skickar penisbilder kan göra skillnad

Och till alla som anställer: Var ödmjuk inför det faktum att du med största sannolikhet ratar många människor med stor potential. Det är som sagt var svårt att förutspå framtiden. Men om du ibland vågar utmana dig själv att välja någon som idag inte stämmer överens med din bild av vad du söker så kanske hittar du större potential då än vad du ens trodde var möjlig.

Den starkaste bromsen för svensk tillväxt framöver bedöms vara svårigheten att hitta rätt arbetskraft. Drygt tre av fyra företag upplever svårigheter med att hitta rätt kompetens enligt en rapport från Svenskt Näringsliv. Trots detta beräknas arbetslösheten vända uppåt under nästa år, vilket förklaras av att allt fler asylsökande kommer ut på arbetsmarknaden. Tänk om vi nu kan vara lösningsfokuserade och ta till vara på all ny kompetens som kommer till oss. För det vore synd att slösa bort potential som Sverige behöver.

Yvonne Dahlberg

Yvonne Dahlberg har jobbat nära 10 år inom rekrytering och bemanning och är idag marknadschef på Just Arrived som hjälper nyanlända till jobb.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset