Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier.
Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier.

Bygg- och installationssektorn behöver anställa tusentals personer under kommande år. Samhällsbyggnadssektorn behöver rekrytera 50 000 personer till 2023 enbart för att täcka pensionsavgångarna. Men det kräver omedelbar politisk handling, skriver representanter från branschen.

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sverige växer. Inom bara några år blir vi 11 miljoner invånare. Detta kräver att vi bygger tusentals nya bostäder, investerar i ny infrastruktur och renoverar det befintliga bostadsbeståndet. För att klara av den här utmaningen behöver bygg- och installationssektorn anställa tusentals personer under kommande år. Tyvärr råder det akut kompetensbrist för att rusta landet.

Om vi på allvar ska kunna få fler att söka sig till bygg- och installationssektorn krävs omedelbar politisk handling.

Enbart till följd av pensionsavgångar har vi ett behov av tiotusentals nya medarbetare. Samhällsbyggnadssektorn behöver rekrytera 50 000 personer till 2023 enbart för att täcka pensionsavgångarna. När Arbetsförmedlingen presenterade sin senaste prognos om vilka jobb det blir minst konkurrens om 2024 stod våra yrkeskategorier för merparten av topp 10-listan bland andra yrken än de som kräver högskolenivå: anläggningsarbetare och anläggningsmaskinförare, betongarbetare, murare och målare, elektrikeryrken, vvs-montörer samt träarbetare/snickare. Till det kommer rekrytering till specialyrken som glas- och metalltekniker och plåtslagare.

Många av våra medlemsföretag arbetar i dag aktivt för att locka till sig nya medarbetare. Det kan handla om lärlingsprogram, utbildningar och tillgång till behöriga handledare. Men om vi på allvar ska kunna få fler att söka sig till bygg- och installationssektorn krävs omedelbar politisk handling. Därför tycker vi att regeringen måste satsa på:

1 Fler yrkeshögskoleplatser till samhällsbyggnad och byggteknik. I dag finns stor brist på utbildningar för arbetsledare inom el, vvs och särskilt mot anläggning. Till exempel finns det bara en rotingenjörsutbildning.

2 Fler alternativ till yrkesprogrammen på gymnasiet. Möjligheten till yrkesväxling genom yrkesvux och yrkeshögskolan måste ses över. Öppna upp antagningssystemet så att även vuxna med gymnasieutbildning och jobb får möjlighet att byta yrke.

LÄS MER: Debatt: Hur vi uppfostrar våra pojkar avgör vilka de blir som män

3 Skapa stöd för de branscher som vill utveckla system för företagslärling. Arbetsplatsförlagt lärande behöver gå hand i hand med skolförlagda perioder som ger färdighetsträning och specialiserad kompetens. Våra medlemsföretag tar sitt ansvar, men det är orimligt att de ska ta den totala kostnaden kopplat till att lösa arbetslösheten i Sverige.

Ingen kan tvivla på att bygg- och installationssektorn är en framtidsbransch. Med hjälp av politiska reformer är vår förhoppning att fler ges möjlighet att känna det framtidshopp vi människor gör när vi har ett jobb att gå till, en bostad att bo i och goda möjligheter att resa däremellan.

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier
Erik Haara, vd Glasbranschföreningen
Johan Lindström, vd Plåt & Ventföretagen
Hampe Mobärg, vd Maskinentreprenörerna
Ola Månsson, vd Installatörsföretagen
Pontus Sjöstrand, vd Måleriföretagen i Sverige

Så här gör du för att debattera i Metro:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset