Inom den ideella sektorn tycker vi inte vissa saker, vi gör inte vissa saker och framför allt så säger vi inte vissa saker, skriver Daniel S Ogalde.
Inom den ideella sektorn tycker vi inte vissa saker, vi gör inte vissa saker och framför allt så säger vi inte vissa saker, skriver Daniel S Ogalde.

När jag i kontakt med facket uttryckte min besvikelse och förvåning över att min arbetsgivare betedde sig på detta sätt blev svaret, "Vi får mycket klagomål på ideell sektor", skriver frilansjournalisten Daniel S Ogalde.

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

I oktobernumret av “Kollega” berättar Kaj Johansson, före detta anställd på IOGT-NTO, om sina upplevelser av den ideella sektorn. Han vittnar om undermåliga arbetsförhållanden med allt från trakasserier till rena lagbrott. Ingen trevlig läsning men desto mer nödvändig. För enligt en undersökning från 2016 av fackförbundet Unionen är några av utmaningarna inom ideell sektor bland annat att anställdas lojalitet med organisationen kan göra att de tiger utåt om dålig personalpolitik och förväntningar om att man ska brinna för sitt arbete gör det svårt att driva en bra löneutveckling. Slutsatser som Johanssons vittnesmål bekräftar och som tyder på en djupare problematik.

LÄS MER: Debatt: Vi måste stärka ungas politiska engagemang 

Det är lite som att svära i kyrkan. Att säga att de flesta organisationer jag arbetat med haft likvärdiga interna problem som de privata arbetsgivare jag haft. Skillnaden är att vi har en bransch, den ideella sektorn, som alltid kommer att kunna peka på en sämre storebror. En bransch som visserligen kommit längre men som med alla sina goda intentioner, inte bara pekar finger på andra utan emellanåt tyvärr vägrar se sina egna fel och brister.

Och vi är många inom ideell sektor som just beklagar oss över jobbrelaterade problem, trakasserier eller en ohållbar arbetsmiljö.

Det var på en tidigare arbetsplats som jag för första gången såg mig tvingad att blanda in facket. En där arbetsgivaren med smått tveksamma förhandlingsstrategier ville bryta mot rådande arbetslag. När jag i kontakt med facket uttryckte min besvikelse och förvåning över att min arbetsgivare betedde sig på detta sätt, blev svaret ”Vi får mycket klagomål på ideell sektor.

LÄS MER: Debatt: Det offentliga samtalet har gått sönder helt

Och vi är många inom ideell sektor som just beklagar oss över jobbrelaterade problem, trakasserier eller en ohållbar arbetsmiljö. Saker som tyvärr oftast slutar just där, vid klagomål, skvaller och viskningar i korridorerna. För att tala fritt är inte bara att skada en hel sektor som är så beroende av den allmänna opinionen – utan också sin egen framtid inom denna lilla sektor.

För mig gick det väl i slutändan helt ok. Efter en intensiv kamp med stöd av facket, fick jag min ersättning. Men även om många skulle påstå att jag fick det jag ville så handlar det snarare om att jag fick det jag hade rätt till. Hade jag fått det jag velat hade jag fortfarande jobbat kvar men under andra omständigheter.

Även om många skulle påstå att jag fick det jag ville så handlar det snarare om att jag fick det jag hade rätt till.

Det är därför vittnesmål som Kaj Johanssons är så viktiga och även därför jag skriver dessa ord. En inbjudan att prata om de problem som faktiskt finns inom ideell sektor. Dessa ord som kanske kommer att grusa mina framtida möjligheter i en sektor som predikar rättigheter, rättigheter som man ibland tycks ha svårt att praktisera. För inom den ideella sektorn tycker vi inte vissa saker, vi gör inte vissa saker och framför allt så säger vi inte vissa saker. För den ideella sektorns skull, för den goda sakens skull men framför allt för vår egen skull. Är det inte just därför vi har en skyldighet att påtala dessa problem?

Daniel S Ogalde, frilansande journalist

Om debattören:

Ålder: 34 år

Ort: Stockholm

Sysselsättning: Frilansande journalist, krönikör och kommunikatör

Så här gör du för att debattera i Metro:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om arbetsmiljö