Nu har vi börjat prata med varandra och vi tänker inte vara tysta längre. Alla vi som signerar har inte varit utsatta för sexuella övergrepp, men vi är alla drabbade av samma maktstruktur. Nu står vi sida vid sida och kräver förändring, skriver de 444 dj:s, arrangörer och andra verksamma i nattklubbsbranschen i sitt gemensamma metoo-upprop #listanärstängd.
Nu har vi börjat prata med varandra och vi tänker inte vara tysta längre. Alla vi som signerar har inte varit utsatta för sexuella övergrepp, men vi är alla drabbade av samma maktstruktur. Nu står vi sida vid sida och kräver förändring, skriver de 444 dj:s, arrangörer och andra verksamma i nattklubbsbranschen i sitt gemensamma metoo-upprop #listanärstängd.

Metoo. "Under våra arbetstider försvinner dagens ljus och även många sociala koder som hör där till", skriver 444 kvinnor och icke-binära i nattklubbsbranschen som tröttnat på hur gäster, chefer och kollegor antastar och trakasserar dem genom det gemensamma uppropet: #listanärstängd.

LÄS MER: 444 skriver under nattklubbsuppropet – här är initiativtagarna

Vi är nattklubbsarrangörer, dj:s, bartenders, garderobiärer, entrévärdar och klubbpromoters. Vi jobbar med nattliv och danskultur. Dansgolven är vår arena och nattklubbarna vår arbetsplats där vi vill ge våra gäster fantastiska upplevelser och oförglömliga kvällar. Efter att våra systrar i andra branscher delat med sig av sina erfarenheter av övergrepp, övertramp och tystnadskultur är det vår tur. Vi är 444 kvinnor och icke-binära som skriver under uppropet #listanärstängd.

Vår kultur utspelar sig på natten. Under våra arbetstider försvinner dagens ljus och även många sociala koder som hör därtill. Människor går in i en annan roll när de besöker nattklubbar, det finns en gränslöshet som många inte skulle våga ta till om de var på besök på en annan arbetsplats. Vi har utfört vårt arbete samtidigt som vi har utstått sexuella trakasserier, kränkningar och övergrepp, inte bara från gäster – utan även arrangörer, chefer och kollegor.

Vår kompetens inom musik och arrangemang har ifrågasatts enbart på grund av att vi inte är män. Vi har ständigt behövt jämföras med män som många gånger har fått ta större plats än oss. Vi har behövt utstå sexuella närmanden och övertramp med vårt jobb som insats. Konkurrensen är hård och arbetsvillkoren är osäkra i nattklubbsbranschen. Vi har tvingats spela våra kort rätt i obehagliga situationer. Vi vet att om vi säger ifrån så riskerar vi att förlora jobbet, från en dag till en annan har vi kunnat bytas ut. Många av oss har fått sexuella inviter av våra arbetsgivare. Dessa arbetsgivare har fortfarande makt och inflytande över nattklubbs- och festivalarrangemang och därmed våra framtidsmöjligheter i branschen. Precis som metoo-uppropen i andra sektorer vittnar om så skyddas dessa män av en öronbedövande tystnadskultur även hos oss.

LÄS MER: Debatt: #deadline – 4084 journalister har fått nog av övergrepp och sexism på redaktionerna. Nu talar vi ut.

Men nu har vi börjat prata med varandra och vi tänker inte vara tysta längre. Alla vi som signerar har inte varit utsatta för sexuella övergrepp, men vi är alla drabbade av samma maktstruktur. Nu står vi sida vid sida och kräver förändring. Vi kräver nolltolerans mot sexuella övergrepp och maktspel i nattklubbsbranschen. Vi kräver att kvinnor och icke-binära inom vår bransch ska tas på allvar för sin kompetens och inte ses som sexuella objekt som man kan kladda på och utnyttja lite hur man vill. Vi kräver att alla nattklubbar och festivaler i landet städar sina ledningar och börjar släppa in kvinnor och icke-binära för bokningar och positioner på samma villkor som männen.

Vi vet att de berättelser och vittnesmål som vi har tagit fram under #listanärstängd bara är en bråkdel av allt som har utspelat sig framför och bakom klubblivets kulisser. Vi tänker inte hålla tyst längre om vad ni har gjort. Skulden är eran, inte vår. Så till dig som känner igen dig i våra vittnesmål: Ta ditt ansvar, ta ett steg åt sidan och anmäl dig själv.

Här är några av våra vittnesmål:

Alla de gånger män har stört mig när jag gigat, när jag bara har velat göra mitt jobb. De kommer fram och frågar om det är jag som spelar, om jag inte har någon ”riktig tekniker” som medhjälpare när jag dj:ar. Män har kommit upp och trängt sig in i mitt bås och börjat mixa själva. Män (i grupp) har trängt sig in i mitt bås och skrikit ”visa att du dj:ar på riktigt då!”och inte lämnat förrän jag mixat in en annan låt.

***

Plötsligt så känner jag hur den framstående musikern aggressivt försöker stoppa in fingrarna i min vagina öppet i en bar. Jag visste inte hur jag skulle reagera. Alla andra skrattade.

***

Det kommer fram en random full snubbe och ska ”lära mig hur man spelar”. Han försöker ändra inställningar på mixerbordet. Jag ber honom dra åt helvete men han är mycket större än jag och står kvar. När klubben stänger står han och hans kompis utanför och väntar på mig. De ropar att de ska våldta mig och går emot mig. För en gångs skull hade jag en taxi som väntade utanför så jag hoppade in innan de hann komma fram till mig.

***

Någon dag efter mötet börjar min arbetsgivare skriva till mig mitt i natten. Säger att jag var så sjukt sexig på mötet, frågar vad jag har för underkläder, om jag är rakad och gillar hårda tag. Han skriver även att det ju egentligen är olämpligt att han skriver sånt här till mig, så jag får absolut inte berätta det för någon.

***

En man ställer sig nära bakom mig i baren. Han smeker min rumpa, in mot fittan. Jag vänder mig om och puttar honom. Skriker: ”Vad håller du på med?”. Snubbens kompis ställer sig över mig som att han ska bli våldsam. Jag slår till honom för att markera att han ska backa. En vakt tar in mig i ett bakrum för att fråga vad det är som har hänt. Efter jag berättat kallar han mig för fyllefeminist och säger ”Du hade ju byxor på dig”.

***

Det värsta är dubbelmoralen. Hur bokare, dj:s, klubbansvariga, driftansvariga – alla! – talar om samma sak. De går ut i Nöjesguiden och pratar om sin nya nolltolerans mot diskriminering. Är sköna, socialt kompetenta killar. Berättar att de har en ny värdegrund. Nytt vaktbolag. De attendar demonstrationer mot slavhandel på Facebook men ändå begår de övergrepp och kommer undan med det. Ändå fortsätter de skicka kåta meddelanden till dj-tjejen de vet är beroende av deras välvilja för gig.

***

Jag arbetade som bokare på en 18-årsklubb. Min chef skriver mitt i natten: ”Är du vuxen?”. Jag var inte vuxen men jag ville att han skulle tycka om mig så jag sa ja. Han skickar en bild på en lina kokain mellan två bröst.

***

Nattklubbschefen har vid flera tillfällen skrivit till mig för att förhöra mig kring mina bröst. Han skulle ”köpa ett par silikonbröst åt sin flickvän” och ”behövde göra research”. Han har försökt chatta om skolflicksoutfits och huruvida jag var kåt eller inte. Till en början såg jag mellan fingrarna och försökte byta samtalsämne. Jag ville ju så otroligt gärna bli bokad till framtida spelningar!

***

Vaktchefen stod vid repet och skämtade högt om att kvinnan jag ville släppa in inte var afroamerikan (som jag hade beskrivit henne när jag bad honom släppa in henne) – att hon så klart var en somalier. Han gjorde han en gest med sina fingrar som att han klipper av något. Med detta menade han att hon var könsstympad och hade en avklippt klitoris. Han lade till ett stort garv. Alla de andra vakterna skrattade högt med honom.

***

Han ville erbjuda mig jobb i garderoben på klubben på ett villkor: ”Att jag gör honom en tjänst”. Han ville att jag skulle fixa andra unga tjejer till honom att ligga med eftersom jag inte ville ligga med honom. Som tur var så stod jag på mig och struntade i jobbet som jag egentligen behövde så så mycket. Ett år senare så tog jag över hans jobb som nattklubbschef när hans klubb lades ner. När han då skrev igen så erbjöd jag honom jobb i garderoben, bara för att jag kunde.

***

Jag samlade mod till mig för att fråga killen som drev klubben om lista, men jag skakade när jag smsade eftersom han skrikit “fet kossa” efter mig en gång när jag inte ville följa med honom hem. ”Betalar du i natura?” får jag som svar. Jag vaknade upp i en okänd lägenhet med sår över hela kroppen och utan mobil och plånbok. Nu flera år senare har en vän till honom berättat att klubbarrangören drogat mig den kvällen. Jag minns ingenting från kvällen.

***

Jag träffade honom när jag spelade på hans ställe. En natt skickade han värsta sexinvit-smset till mig, jag svarade att jag bara såg honom som en vän. Då svarade han att jag hade sån brutal hybris som trodde han skulle vara intresserad av mig. Jag skämdes över att jag tolkat allt så fel och bad om ursäkt. Jag hade förolämpat en asviktig bokare. I ett försök att ”make nice” så följde jag med honom ut en vecka senare. Vi hamnade på efterfest där jag somnade i en soffa. När jag vaknar har de andra på festen gått och han ligger bakom mig och håller om mig i soffan. Han börjar ta på mig och jag vet inte vad jag ska göra. Jag stelnar till is. Då lägger han sig ovanpå mig och börjar ta av mina kläder. Jag säger: ”Nej, sluta, vad gör du?”. Då säger han: ”Kom igen, det var ju det här du ville hela tiden”. Till sist knuffar jag bort honom med all kraft jag har och springer ut därifrån. Dagarna efter tar han bort mig från sociala medier och slutar boka mig. Jag låser in mig och hatar varenda fiber i min kropp. I tre månader vågar jag inte prata med bokare eller arrangörer för jag är så rädd för vad han ska ha sagt om mig. Jag får reda på att han säger till folk att jag varit kär i honom och ”så bra är hon inte”.

***

När jag var 18 år och dj var jag tvungen att stå ut med att min 20 år äldre chef konstant och oblygt stötte på mig. Han alltid ville prata om sex. Han berättade att han gillade riktigt unga tjejer, tonåringar. Efter ett tag började han tjata på mig hela tiden om att vi skulle umgås privat: ”När ska vi två hänga?”, ”Ska vi ta en öl ikväll?”, ”Men hallå, varför vill du aldrig ses?”. Smsade mig på morgonen: ”Jag är bakis och du vet väl vad man kan vara då? Kåt.”. Vi var mitt uppe i en löneförhandling när han frågar ”När ska vi gå på dejt då? Du är väl singel nu?”

***

Jag visste aldrig vilket humör han skulle vara på. Ibland var han ”chef” och pratade möten och bokningar, men ibland var han “kompis” och ville hänga, mysa, prata sex och tjejer. Han kunde skicka bilder på tjejer och säga att “de gör allt jag ber om, vad ska jag be dom om?”. Jag försökte poängtera att hans kvinnosyn var lite skev, förklara att it takes two to tango, men han bara garvade. Vad gör man när det är ens chef?


***

Min chef frågar om vi ska dela säng. Jag tackar nej. Jag blir av med mitt jobb under omständigheter som bryter mot anställningsskyddslagen.

***

Alla vi dj:s bor på samma hotell. Han drar in mig på rummet och stänger igen dörren. Ställer sig i vägen och börjar knuffa mig mot sängen. Den andra killen sätter sig i fåtöljen och skrattar. Han vägrar låta mig gå och säger att ”han vet att jag vill”. Försöker ta mig loss. Han är skitfull men ändå så mycket starkare. Min telefon ringer och jag tar ett krafttag och kommer loss. När jag försöker ta ut den ur min väska försöker han också, men jag lyckas ta den, svarar snabbt och skriker något om att de ska ”Kom nu för X är skitjobbig!”. Då låter han mig gå. Säger ”Jag skojar ju bara”.

***

Vi står i baren och jag försöker förklara för min fulla manager att jag tycker att situationen är lite obehaglig, att jag inte känner igen honom. Ställer frågor som ”Har du tagit något ikväll? Är allt bra hemma (hans tjej var höggravid)? Hur mår du?”. Han bara flinar och för sin hand under min kjol och grabbar tag riktigt hårt. Jag försöker gå men han håller fast mig. En vakt kommer fram. Då ser jag min chans att springa därifrån men han springer ikapp. Tack och lov kommer då två vakter efter honom för att kasta ut honom. Jag springer igen. Har inga pengar att ta taxi för så jag väntar på bussen, så rädd att han ska hitta mig. Han ringer och ringer. Till slut svarar jag med gråten i halsen och försöker förklara varför jag tyckte att han var obehaglig, med hopp om att han skulle klarna och förstå. Han bara skrattar, hånar mig. Jag var så ledsen. Får ett sms av honom morgonen efter: “Tack för igår <3 <3”

***

Jag vaknade mitt i natten av att en svettig klump låg ovanpå mig och hade sex med mig. Det var becksvart i rummet och han stank alkohol ur munnen. Mina minnen är bitvis fragmentariska. Hade han drogat mig? Jag vågade aldrig anmäla. Trots att det är ett solklart övergrepp. En jävla våldtäkt. Han ska fan inte ha den status han har i kroglivet.

***

Han pekade på en tjej på hans klubb och berättade att hon bett om ett gig hos honom. Han sa att hon är bra men att han inte kan boka eftersom att hon är tjock och inte snygg.

***

Jag blev ofredad av en gäst medan jag spelade. Berättade så klart för ordningsvakterna att jag ville få ut killen och hans sällskap, de verkade ofreda som sport där inne. Jag vägleder vakten till honom. Efter en stund ser jag att han ändå är kvar. Jag frågar ordningsvakten varför, varpå han svarar att han inte kan lita på att jag blivit ofredad om han inte har sett det och skriker i mitt ansikte: ”Du ska ge fan i att säga till mig hur jag ska sköta mitt jobb! Ut härifrån!” Så jag blev ofredad och utslängd.

***

I helgen kom en kille fram till mig x antal gånger när jag dj:ade och var helt säker på att han kunde få gå hem med mig och min flickvän efter mitt gig. ”Har hört att den där snygga brunetten är din tjej”, ”Ska du inte dela med dig lite då?, “Du är också sjukt snygg, jag kan sova mellan er”, ”Hur har ni sex egentligen?”.

***

Jag arbetade som säkerhetsansvarig på event där min chef drog sexistiska skämt varje dag, men han rörde mig aldrig. Så har på det planet klarat mig oerhört bra. Bara tråkigt att respekten för min kropp och min vilja är baserad på att de vet att jag är en våldsam crazy motherfucker. Att det inte räcker med att säga ifrån.

***

Abena, dj, kollektiv Crew Crew
Agnes, dj
Agnes, dj
Agnes, dj
Agnes, bartender
Agnes, bartender
Aki, medarbetare
Alexandra, bartender
Alexandra, bartender
Alice, bartender och dj
Alicia, dj
Aline, dj
Alma, dj
Alva, dj
Amanda, dj och arrangör
Amanda, bartender
Amanda, dj
Amanda, dj
Amanda, dj
Amanda, dj
Amber, dj och arrangör
Ambra, bland annat vj
Amelie, dj
Amelie, arrangör
Analisa, arrangör
Angelica, dj
Ania, content producer
Anita, dj
Anja, arrangör
Anna, dj
Anna, dj, bokare och eventarrangör
Anna, dj
Anna, dj
Anna, arrangör och dj
Anna, före detta värdinna på nattklubb
Anna, dj, bartender och bokare
Anna, dj
Anna, bartender
Anna, dj och arrangör
Annefrid, dj
Annelie, dj
Annelie, kallskänka
Anonym, dj
Anonym, dj
Anonym, dj
Anonym, dj, bartender, servitris, värdinna och arrangör
Anonym, dj och arrangör
Anonym, dj och arrangör
Arbresha, entrévärd
Astrid, bordsservis
Azar, dj och klubbarrangör
Azi, dj
Banesa, dj
Beatrice, artist
Bella, dj och producent
Billie, dj
Blenda, arrangör
Britt, bartender
Caisa, arrangör ibland och före detta servitris
Cajsa, dj och tidigare garderobiär
Camilla, bokare och dj
Carine
Carola, servitris
Carolina, dj, arrangör och dansare
Caroline, dj
Caroline, dj
Caroline, dj
Caroline, dj
Caroline, dj
Casandra, dj och klubbarrangör
Cassandra, dj
Cathryn, arrangör
Charlin, dj
Charlotta, servitris
Charlotte, dj och klubbansvarig
Chimen
Christine, klubbarrangör, dj och promoter
Cindy, dj
Clara, dj
Clea, dj
Daniela
Denise, bartender, servis och dj
Denise, artist, dj, producent och grundare av DL Agency
Denise Beniwa, dj
Deria Rumina, dj
Dilan, dj och arrangör
Dolfin, dj och arrangör
Ebba, dj och arrangör
Ebba, dj
Eija, nöjeschef
Electra, dj
Elena, arrangör och dj
Elin, dj
Elin, promoter
Elin, dj och arrangör
Elin, dj
Elin, barchef
Elina, bartender, dj och arrangör
Ellen, host
Ellen, dj
Elnaz, driftchef
Em, dj och arrangör
Emelie, servis
Emelie, före detta garderobiär och runner
Emelie, bartender, garderobiär och nisse
Emilia, bartender
Emilia, arrangör och bartender
Emilia, dj
Emma, dj
Emma, dj
Emma, klubbarrangör
Emma
Emma, före detta nattklubbschef
Emma, marknadschef
Emma, bartender
Emma, arrangör, bartender och dj
Erica, dj
Erika, dj och klubbarrangör
Erika
Erika Eka Scratch, dj, klubbarrangör och bokare
Ester j
Eva, bar
Evelina, dj och promoter Cherish Label
Evelina, dj och arrangör
Eya, dj
Fanny, dj och arrangör
Fanny, dj och bartender
Fanny, bartender
Fanny, arrangör och bartender
Fanny, dj
Felicia, dj
Femi, arrangör och dj
Filippa, dj
Fredrika, dj, artist, promoter och arrangör
Frida, dj
Frida, arrangör
Frida-Li, dj
Gabriela, dj och arrangör
Gabriella, produktion
Gabriella, bartender och drinkbordsvärdinna
Gabriella, dj
Georgina, dj
Gina-Lee, dj
Greta, dj och arrangör
Gunn, dj och arrangör
Hanna, dj
Hanna, personalansvarig
Hanna, dj
Hanna, dj och arrangör
Hanna, bartender
Hanna, dj
Hanna, dj
Hanna, bartender
Hanna, dj
Hannah, arrangör
Hannah, bartender
Harriet, dj
Heidi, dj
Helena, dj och arrangör
Helena, arrangör
Ida, dj och arrangör
Ida, bartender
Ida, barchef
Iida, dj
Iki, dj och arrangör
Ingela, dj
Ingmari, vd, dj och arrangör
Ingrid, dj och klubbarrangör
Ioana, dj
Isabel, dj
Isabella, dj
Isabelle, dj
Isabelle, arrangör
Ivana, dj
Janina, klubbansvarig
Jannica, dj
Jannicke, bartender
Jaqueline, arrangör, dj och vj
Jaqueline, dj, arrangör och bokare
Jasemin, dj
Jasmine, dj
Jasmine, dj
Jenny, dj
Jenny, dj
Jessie, dj
Jin, dj och arrangör
Johanna, arrangör
Johanna, dj och klubbarrangör
Johanna, dj
Johanna, dj
Johanna, dj, arrangör och bokare
Johanna, arrangör
Johanna, dj, producent, skivbolagsägare och radiovärd
Johanna, arrangör
Johanna, bartender
Josefin, dj
Josefin, arrangör
Josefina, dj
Josefina, dj
Josefine, dj och arrangör
Julia, vimmelfotograf
Julia, musiker och dj
Julia, dj
Julia, dj och arrangör
Julia, dj och arrangör
Julia, promoter
Julia, arrangör
Juliana, dj
Kajsa, dj
Kajsa, dj och arrangör
Kajsa, dj
Kajsa (KABLAM), dj
Karin, arrangör och dj
Karin, besökare och arrangör
Karin, bartender
Karin, dj
Katherine, dj och musikproducent
Katinka, produktion
Katja, dj och arrangör
Kelly, dj
Kelly, dj
Kimmie, arrangör
Klara, bartender
Klara, servis
Klara, dj
Klaramaria, bartender och dj
Kristin, dj
Kristina, artist och musikproducent
Lana, dj
Lenita, artist
Li, arrangör, dj och musiker
Lilian, entré
Lina, musiker, dj och arrangör
Lina, dj
Linda, grundare skiv- och bokningsbolag
Linda, arrangör
Linda, nattklubbschef
Linda, dj
Linda, arrangör
Linda, klubbis och entrévärd
Linn, dj, producent och arrangör
Linn, dj och manager
Linn, dj
Linn, arrangör och dj
Linn, dj
Linn Elisabet, dj
Linnea, klubbpromoter och volontär för #TAFS
Linnea, dekoratör
Linnea, mångsysslare
Linnea, entertainer
Linnéa, dj
Linnéa
Linnea, dj och arrangör
Linni Ros, garderobiär
Linzie, bartender och servitris
Lisa, dj och arrangör
Lisa, före detta dj
Lisa, dj, arrangör, bartender och promoter
Lisa, dj och arrangör
Lisa, bartender
Lisa, ljudtekniker och artist
Lisa, dj
Lisen, trygghetsexpert och arrangör
Liv, dj
Lizette, dj och arrangör
Lo, dj
Lois, dj
Lotta, bartender
Louise, dj
Lova, nattklubbschef och dj
Lovisa, dj och klubbarrangör
Lovisa, arrangör
Lovisa, bartender
Luna, dj och arrangör
Madeleine, nisse
Madeleine, arrangör
Madeleine, nattklubbsarrangör
Madeleine, dj, arrangör och bartender
Madlen, dj
Mahsa, dj och arrangör
Mai, dj
Maja, driftchef
Maja, dj
Maja, dj
Maja, dj och klubbarrangör
Maja, dj
Maja, bokare
Maja, bartender
Malin, arrangör
Malin
Malin, dj
Malin, dj och arrangör
Malin, dj
Malin, dj och arrangör
Malva, dj
Maral, bartender
Maria, klubbarrangör
Maria, arrangör och dj
Maria, dj
Maria, dj
Maria, dj
Marie, dj
Marimba, dj och arrangör
Marlena, dj
Martina, dj
Martina, arrangör och dj
Mathilda, klubbprofil
Matilda, dj
Matilda, dj
Maxinne, före detta nattklubbschef
Merema, dj
Michaela, bartender
Michelle, dj
Mikaela, dj
Mikaela, klubbfotograf
Mimmi, dj, arrangör och event manager
Mimmi, dj
Minna, arrangör
Miranda, arrangör och dj
Miranda, medarbetare
Miriam, dj
Miriam, klubbarrangör och vj
Mirja, dj
Mirjam, dj och arrangör
Moa, dj
Moa, dj och klubbarrangör
Moa, bartender
Moa, dj
Molly, dj
Monika, dj och klubbarrangör etc.
My, dj
MyNa, dj och arrangör
Nadia, dj
Nadja, arrangör
Nadja, dj
Nadja, dj
Nanna, arrangör
Nette, dj
Niki, musiker och dj
Nikita, dj
Nikki, dj
Nikole, dj
Noshin, dj och arrangör
Nosslo-Grebnellaw, konstär, singer/songwriter och performer
Olivia, dj
Olivia, dj och arrangör
Olivia, dj
Paula, pr och dj
Paula, art curator och formgivare
Paulina, arrangör
Pauline, dj, tidigare nattklubbschef och arrangör
Pauline, dj och före detta arrangör
Philippa, deltagare
Pia, bartender
Pia MeiYáo, dj och klubbarrangör
Primrose, dj
Pyret, dj
Rakel, bartender, nisse och entrévärd
Rebecca, dj och arrangör
Rebecca, dj
Rebecca, bartender
Rebecca, leverantör
Rebecca Natalie, dj
Rebecka, bartender och dj
Rebecka, bartender
Rebecka, eventfotograf
Redevall, bartender
Reika, dj, arrangör, producent och klubbchef (Young fam)
Robine, dj
Rojin, dj
Rosemary, dj
Rut, dj
S, dj
Sabina, dj
Sabina, kock
Sabine, bartender, nissa och servis
Saga, dj
Sally, dj
Sandra, dj
Sandra, dj
Sanna, dj
Sanna, dj
Sanna, dj
Sara, arrangör
Sara, dj, arrangör och bartender
Sara, entré
Sara, projektledare och hovmästare
Sara, bartender
Sara, dj och arrangör
Sarah, bartender
Sarah, före detta bartender och servitris
Saska, dj
Senait, dj och arrangör
Setareh, anställd
Shaya, dj
Shelley, dj och klubbarrangör
Sindra, dj och före detta nisse
Sinead, dj
Sissel, dj och arrangör
Sissel, dj
Sofi, artist
Sofi, klubbarrangör och dj
Sofia, klubbchef, arrangör och dj
Sofia, före detta dj och arrangör
Sofia, dj
Sofia, dj
Sofie, dj
Sona, dj
Sonja, musiker
Sophia, dj
Sophie, dj, bartender och klubbarrangör
Stephanie, dj och ljudtekniker
Stina, dj och arrangör
Stina, nattklubbschef
Susanna, dj och arrangör
Susanna, dj
Sussi, dj
Suzy, dj
Tahira, dj
Tannaz, dj
Tea, dj och arrangör
Thea, operativ chef
Therese, arrangör och före detta bartender
Therese, arrangör och eventchef
Tia, dj och social entreprenör
Timbe, dj
Tina, dj
Tina, bartender
Tora, dj och klubbarrangör
Tove, dj och arrangör
Unni, dj
Valencia
Vanilla, dj
Vera, dj och dekoratör
Vera, artist
Vera
Victoria, grundare av skivbolag och arrangör
Viktoria, dj, arrangör och promoter
Ylva, dj
Ylva, arrangör och dj
Yulia, dj
Åsa, arrangör och före detta bartender
Åsa, arrangör
Åska-Saga, dj, dansare och bartender

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om metoo nattklubb