Mparmpagiannis säger ingenting om de strukturella problem som finns, skriver Soraya Post och Jamie Gomez från Feministiskt initiativ.
Mparmpagiannis säger ingenting om de strukturella problem som finns, skriver Soraya Post och Jamie Gomez från Feministiskt initiativ.

Mparmpagiannis försöker normalisera anti-feminismen för att skydda en konservativ syn på samhället, replikerar Soraya Post och Jaime Gomez från Feministiskt initiativ.

Detta är en replik på Johan Mparmpagiannis debattartikel ”Därför är den feministiska lobbyn så rädda för Ebba Busch Thor”. Det är personerna som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det som Johan Mparmpagiannis lyfter upp är ingenting nytt. Han menar att Ebba Busch Thor och KD för fram något nytt, där orättvisor ska lösas genom att framgångsrika individer. Detta är inte tidlösa ideal, detta är klassisk nyliberal politik.

Mparmpagiannis försöker normalisera anti-feminismen för att skydda en konservativ och nyliberal syn på samhället.

Mparmpagiannis säger ingenting om de strukturella problem som finns och som gör att det finns en maktobalans i olika delar av samhället.

Det finns en mycket läsvärd krönika Vem dödade min mor? av Patrik Lundberg. Den belyser att politik som ser strukturell diskriminering, eller inte, är en fråga om liv och död. Lundberg citerar bland annat SCB-rapporten ”Skilda världar? Det demografiskt delade Sverige”: “Lågutbildade kvinnors förväntade livslängd sjunker. I alla andra grupper ökar livslängden. Mellan lågutbildade och högutbildade kvinnor skiljer det över fem år.”Det som är farligt är att bagatellisera det förtryck som kvinnor, HBTQ+ grupper, icke-vita människor och andra grupper i samhället är utsatta för. Mparmpagiannis försöker normalisera anti-feminismen för att skydda en konservativ och nyliberal syn på samhället. Tack och lov finns det feminister med en samhällsvision som gör att vi kan driva fram konkreta förslag för att lösa problem som partier som KD och andra har orsakat.

Soraya Post, Europaparlamentariker

Jaime Gomez, kandidat till Europaparlamentet

LÄS MER: Så här debatterar du i Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset