Rikard Grönborg pekar ut riktningen för sina spelare.
Rikard Grönborg pekar ut riktningen för sina spelare.

Sex spelare är upptagna av CHL – en hade inte hunnit ta sig till samlingen i tid.Det var ett decimerat Tre Kronor som genomförde sin första träning inför Karjalaturneringen.– Det ultimata hade varit att ha alla här, men det är som det är, sade förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Det var Grönborgs första dag i vardagen som ansvarig förbundskapten för Tre Kronor. Efter debuten med ett stjärnfyllt NHL-landslag i World Cup var det tillbaka till verkligheten.

En verklighet som innebär att Champions Hockey League, precis som tidigare år, inkräktar på landslagsveckan. Den första CHL-åttondelen spelas på tisdagskvällen.

Först på onsdag, när landslaget landar i Tjeckien för den första matchen i Karjalaturneringen, är alla samlade.

Kort om tid

En träning och en matchvärmning har Grönborg på sig att få sätta i hop de enheter han vill matcha mot Tjeckien på torsdag.

– De här killarna håller en så pass hög nivå, vi har tagit ut dem för att de är bra på någonting och de ska få glänsa i det. Även om vi hade haft fullt lag från början så är det viktiga för grabbarna att få släppa loss, det är det vi manar på dem. Att de har en speciell spelprofil som vi vill att de ska maximera.

– Man vill alltid ha alla på plats, men nu är det så här och det gäller att anpassa sig, sade Grönborg.

Det hade kunnat vara värre. Landslagsdebutanten Dennis Everberg fanns med redan första dagen trots att Växjö spelar CHL-åttondel på tisdagen.

– De kände att de ville ge Dennis chansen att verkligen visa upp sig under hela veckan, berättade Grönborg.

Vill käka köttbullar

Backen Niclas Andersén, Jekaterinburg, kom in på ett sent återbud och kommer till landslagssamlingen på tisdagen.

Att landslaget samlas och tränar på hemmaplan innan de åker i väg är ett nytt grepp.

– Det är något som har kommit fram i utvärderingarna. Det är attraktivt att spela i landslaget, men för att göra det ännu mer attraktivt så är det en grej för spelarna att få komma hem och käka köttbullar och vara hemma ett par dagar. Det tycker jag är vettigt, sade Grönborg vars landslagstrupp innehåller tolv spelare från utländska klubbar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset