Ett gravbål vid Ganges i Indien.
Ett gravbål vid Ganges i Indien.

Uppdatering: Efter den här artikelns publicering har det framkommit att CEN inte alltid är en tillförlitlig källa. Eftersom uppgifterna som ligger till grund för denna artikel är baserade på den källan har vi försökt att bedöma just denna artikels tillförlitlighet. Vi har då inte kunnat hitta några andra källor, vilket gör artikelns trovärdighet tveksam. Metro beklagar detta.

Först på gravbålet upptäcktes att Deepak Singh inte alls var död. 

Släkten hade gemensamt burit fram 72-åringen och lagt honom på gravbålet, enligt hinduisk tradition. Barnbarnet Banda Nalwa var övertygad om att den äldre mannen var död efter att ha sett honom segna ner i hagen bland sina kor. 

– Jag rusade dit och kunde inte se några   livstecken. Jag kunde inte känna någon puls och hans hjjärta verkade ha stannat, säger Nalwa enligt NY Post, som citerar Central European News.

En läkare tillkallades och konstaterade dödsfallet och gravbålet började förberedas. Det var först när familjens klagosång växt sig stark som Deepak Singh vaknade. 

– Först trodde jag att jag såg i syne, men sen öppnade han ögonen och satte sig upp, säger barnbarnet. 

Hade han vaknat senare hade det varit för sent. Det var bara en fråga om minuter innan familjen skulle sätta eld på bålet. 

– Jag hoppas att de väntar tills jag faktiskt är död innan de försöker tända eld på mig igen, skämtar den återuppstånde enligt NY Post.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset