Appen ska avgöra av du verkligen är attraherad av personen på bilden.
Appen ska avgöra av du verkligen är attraherad av personen på bilden.

När du träffar den rätte känns det i hjärtat. Så resonerade det amerikanska företaget T3 när de skapade appen som känner av din hjärtrytm för att leta efter en potentiell partner.

Appen, som de kallar för ”Hands-free Tinder”, används med Apples smart watch, och tanken är att det är ditt hjärta och inte din hjärna som ska få avgöra om du ser en person som attraherar dig.

Studie: Därför blir du beroende av Tinder

Den ursprungliga dejtingappen Tinder har blivit en stor internationell framgång mycket tack vare sina spelmekanismer och funktionen att dra bilder åt sidan – swipa – för att indikera om man är intresserad eller inte. Med klockversionen av appen väljer ditt hjärta åt dig.

– Allt du behöver göra är att titta på personen på bilden. Vi mäter om din hjärtrytm går upp eller ner. Det är viktigt att lyssna på hjärtat och det är precis vad vi gör för att ge dig mer pålitliga resultat, säger de i presentationsvideon.

En kittlande tanke, men det blir viktigt att tänka på att vara lugn och sansad så att appen inte lurar in dig på en dejt som egentligen inte passar.

Tinderdejten skrev att Michelle var för tjock – här är hennes hyllade svar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset