Konto på Facebook och lite "Flirtcash" krävs för att kunna flirta på Wikiflirt.
Konto på Facebook och lite "Flirtcash" krävs för att kunna flirta på Wikiflirt.

Ny dejtingsida på Facebook. På Wikiflirt betalar du för att kontakta andra och får själva bestämma priset för de som vill flirta med dig.

Marknaden för kärlekstörstande singlar på nätet växer. Senaste tillskottet bland nätdejtingsidor heter Wikiflirt och har ett minst sagt annorlunda koncept. Ingen abonnemangsavgift, man betalar när man kontaktar någon och du sätter priset – på dig själv.

– Det är en spännande grej, du har möjlighet att välja hur mycket det kostar att komma i kontakt med dig. Pengarna går till oss, det är ingen prostitution, säger Alex Paninder, som utvecklat sidan tillsammans med Filip Syta.

Tanken bakom avgiften är att man som nätdejtare inte ska överösas av oseriösa meddelanden – bara de som är beredda att betala kan ta kontakt.

Hur ska jag tänka när jag sätter pris på mig själv?
– Det beror på tillgång och efterfrågan, ett ekonomiskt sätt att se på dejtingbranschen. Man får avgöra var man ligger.

På snygghetsskalan menar du?
– Eller mer på trevlighetsskalan, haha. Man får känna av.

Risken att tjänsten missbrukas är låg, menar Alex Paninder. För höga kontaktavgifter lönar sig inte, då vill ingen kontakta dig, och oanständiga profilbilder rensas bort.

– Det är en sida för att folk ska kunna träffa varandra, ingen snusksida.

Vad skulle jag få betala för att kontakta dig?
– Det är svårt att avgöra men du verkar vara en trevlig tjej så det lägsta priset skulle vara att föredra, säger Alex Paninder.

Nätdejta en bonde eller flirta bland veganer?

Här finns andra udda och nischade dejtingsidor:

 • TheUglyBugBall.com
  ”Riktig dejting för riktiga människor” eller som andra beskriver den – dejtingsajten för fula. ”I fall du inte alltid gillar vad du ser i spegeln är vi sidan för dig”.
   
 • VictoriaMilan.se
  Flirtsidan för den som vill vara otrogen. ”Är du gift eller har ett fast förhållande? Gör livet levande – Inled en affär i dag”.
   
 • Cybervego.net
  Singel och tofuätare? Här är mötesplatsen för veganer och vegetarianer som vill dejta likasinnade.
   
 • 2date4love.com
  Dejtingsidan för människor som inte kan ha sex. Här kan likasinnade ”träffas och uppleva kärlek, vänskap och intimitet på det djupaste planet”. 
   
 • FarmerDating.com
  Bonde söker fru på nätet. Dejtingsida för folk på landet och ” alla er i stan som vill få kontakt med vackra män och kvinnor på landsbygden”.
   
 • Se.solidlove.com
  Mötesplats för kristna singlar. ” Vår övertygelse är att delad tro och gemensamma värderingar lättare leder till en delad framtid”.
   
 • Fitnessdateclub.com
  Dejting för sport- och hälsofreaks. Passar dig som ”söker efter hälsosamma och sportiga vänner för samtal eller romantik jorden runt”.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset