Assyriska är på väg ut ur superettan. Arkivbild.
Assyriska är på väg ut ur superettan. Arkivbild.

1–1, men två förlorare.Varken Dalkurd eller Assyriska kunde glädjas över det oavgjorda resultatet i lördagens enda match i superettan.

Dalkurd hade behövt segern för att ta rygg på Halmstad i kampen om en kvalplats till allsvenskan, medan Assyriska är i desperat behov av poäng för att hänga kvar i superettan.

– Vi är bättre än dem, men det är så här det har sett ut det här året. Vi släpper in för billiga mål. Det är en bra prestation, så det är surt. Vi har något bra på gång, det är i straffområdena det inte har varit bra, sade Assyriskas Fredrik Holster till TV4 Sport.

Matchen fick brytas under en period i inledningen av första halvlek sedan bengaler antänts och knallskott bränt av på läktarplats. När spelet sedan kom igång igen tog Dalkurd ledningen genom Kujtim Bala. Assyriska kvitterade i andra halvlek då Paul Torres hittade rätt.

– Ett tråkigt resultat. Vi hade behövt vinna, sade Dalkurds tränare Poya Asbaghi till TV4 Sport.

Dalkurd har nu fyra poäng upp till Halmstad på kvalplatsen i tabellen. Assyriska är kvar på nedflyttningsplats, en poäng efter Ljungskile.

– Vi förlorade två poäng, och det var ett tufft läge redan innan. Det är klart att det är tufft nu, det kändes som en dödsstöt, sade Asbaghi.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset