Sebastian "Zebbosai" Olsson och Sebastian "chipshajen" Widlund, här buren av sina lagkamrater i Dallas Fuel, var två av de väntade namnen i Team Sweden.
Sebastian "Zebbosai" Olsson och Sebastian "chipshajen" Widlund, här buren av sina lagkamrater i Dallas Fuel, var två av de väntade namnen i Team Sweden.

Svenska truppen proppad med Overwatch League-spelare. Här är spelarna som ska ta Sverige till medalj.

Uttagningarna till det svenska landslaget i Overwatch är klara. Den tolv mannar starka uppställningen består till majoritet av spelare som i dag huserar i något av lagen i Overwatch League.

Laget bjuder med andra ord inte på några större överraskningar. Noterbart är däremot att Jonathan ”Reinforce” Larsson, som petades ur laget efter kvalen förra året, gör comeback i den blågula dräkten.

Truppen har tagits ut av landslagscoachen Vytis ”Mineral” Lasaitis som även han för närvarande coachar svensklaget Florida Mayhem i ligan.

LÄS MER: Generaldirektören om Overwatch-VM: ”Dags att knipa guldet”

Av de mindre namnkunniga namnen hittar vi Hugo ”SharP” Sahlberg som med sitt lag GG Esports Academy senast slutade på en 3-4-plats i Amerikanska Overwatch Contenders. På samma placering slutade Angry Titans Ludvig ”Luddee” Håkansson, bror till Huston Outlaws-spelaren Lucas ”Mendokusaii” Håkansson, i den Europeiska versionen av Contenders.

Martin ”Graceful” Wongprom är för tillfället utan lag men spelade senast i Grizzly Gaming som knep sjundeplatsen i Amerikanska Contenders.

14 september startar Thailand-kvalet där Sverige deltar.

Här är hela Sveriges spelartrupp

🛡Johan ”CWoosH” Klingestedt
🛡Jonathan ”Reinforce” Larsson
🛡 Tim ”Manneten” Bylund
🛡Andreas ”Nevix” Karlsson

💉Martin ”Graceful” Wongprom
💉Ludvig ”Luddee” Håkansson
💉 Sebastiann ”chipshajen” Widlund
💉 Sebastian ”Zebbosai” Olsson

🗡Hugo ”SharP” Sahlberg
🗡 Simon ”snillo” Ekström
🗡 Kevyn ”TviQ” Lindström
🗡 André ”iddqd” Dahlström

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset