Lotta Imberg

Sommar, sol – och urringningar som behöver skötas och skyddas lika noga som ansiktet.

En kvinnas ansikte slutar ovanför bröstvårtorna, sägs det. Ändå är det ett område vi tenderar att strunta i fram tills det börjar skrynklas och bli slappt.
Det finns saker du kan göra om du slarvat med solskydd och kärleksfull omvårdnad. Att förebygga kan verka trist, men är klart smartast.

TORRARE OCH TUNNARE
Bar hud och djupa urringningar i kombination med uppsatt hår, framhäver och blottar just de områden som är känsliga. Huden på halsen är torrare, tunnare och ljusare än på resten av kroppen och behöver därför en varligare behandling.
Många använder vanlig duschcrème för att rengöra hals och dekolletage. Det är ofta för starkt och uttorkande för den känsliga och tunna huden och tvättar bort de naturliga oljorna. Rengör i stället med din vanliga crème för ansiktet eller en extra fuktgivande och mild kroppsrengöring.

PEELA REGELBUNDET
Att använda ansiktsskrubb på den känsliga huden kan verka galet, men är bra av två anledningar. Dels stärker det huden att peela regelbundet, det stimulerar cirkulation och cellproduktion, dels hjälper det fukt att absorberas bättre. För det gäller att tillföra fukt också.
Om tanken på ännu mer produkter i badrummet får dig att åldras i förtid kan du självklart hålla dig till din vanliga ansiktscrème, men något som absolut måste få plats är solskydd.

SOLSKYDD UNDER HAKAN
Tyvärr är det vanligt att vi slutar att använda solskydd vid hakan, men självklart letar sig solens strålar söderut. Akne och finnar är inte ovanligt i dekolletaget och området där nacken övergår i rygg. Passa på att peela nacken när du står i duschen för att får bort gammal hud och motverka tilltäppta porer.
Det allra enklaste, snabbaste och billigaste knepet för en slätare hals och vackrare byst är en perfekt hållning. Tänk på ballerinor och deras perfekta kroppshållning. Upp med hakan, rak i ryggen och ut med bysten!    

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset