Vi är många som påstår oss tillhöra skaran människor med bra minne. Men vi kan knappast slå den här 11-åringen, som lyckats rita en karta över hela världen från minne. Och då inkluderade han till och med landsgränserna.

Reddit-användaren bobitis

Plötsligt en dag hade Reddit-användaren Bobitis dotters lärare tagit med sin son till en lektion. Den elvaåriga pojken gick direkt fram till whiteboarden och började att måla upp en världskarta.

Men det var ingen världskarta som helst. Världskartan hade en otrolig detalj, och innehåller namnen på många av länderna. Som om inte det vore nog lyckades pojken på något sätt även få till landsgränserna och många av världens små öar.

– Jag blev bara så imponerad. Särskilt eftersom jag är pappa till ett barn med en liknande diagnos, skrev mannen på Reddit.

Autism är en funktionsnedsättning som innebär vissa förändringar i en persons utveckling. Människor med diagnoser inom autismspektrumet har i regel vissa sociala och kommunikativa begräsningar och beteende som ofta är repetitivt.

Autism är en komplex funktionsnedsättning som kan innebära många olika symptom, i vissa fall till exempel väldigt bra minne.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset