Den lilla bläckfisken ska äntligen få ett namn.
Den lilla bläckfisken ska äntligen få ett namn.

Världens sötaste lilla bläckfisk ser ut som ett Pacman-spöke. Det lilla blötdjuret är så gulligt att forskarna nu funderar på att döpa det därefter.

Minibläckfisken har varit känd sedan 1990-talet, men har trots det ännu inte något namn. 

Men nu är det äntligen dags. Forskare vid Monterey bay aquarium research center i Kalifornien ska äntligen ge det lilla blötdjuret en identitet, rapporterar vetenskapssajten Science friday. 

Och man funderar på att döpa det efter ”adorable” – engelskans ord för bedårande.

– En av tankar jag har är att den ska heta Opisthoteuthis adorabilis, eftersom den är så himla söt, säger Stephanie Bush, doktorand vid Monterey bay aquarium, till Science friday. 

Den ovanliga minibläckfisken är känd för sin simhud mellan tentaklerna, som gör att den kan flyta som en liten fallskärm samtidigt som den tar sig fram med hjälp av små fenor, skriver Huffington post. 

Att Stephanie Bush och hennes kollegor nu till sist ska namnge det lilla blötdjuret, är en del i ett mycket större arbete.

– De här djuren är del av havets stora ekosystem. För att det ska fungera hälsosamt behöver vi förstå oss på hur ekologin och de individuella arterna beter sig, säger Stephanie Bush.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur