Enligt den vetenskapliga journalen Taprobanica har den så kallade vampyrekorren världens fluffigaste svans. Svansen hos den skräckinjagande ekorren är 30 procent större än ekorrens kropp.

Örontoftsekorren, eller vampyrekorren som den också kallas, finns bara på den sydostasiatiska ön Borneo. Mycket lite är känt om arten, men enligt jägare sägs ekorren livnära sig på muntjaker, ett däggdjur i hjortdjursfamiljen.

I en studie från den vetenskapliga journalen Taprobanica sägs ekorren hoppa på ned på muntjakernas ryggar där de biter sönder djurens halsven så att de blöder till döds. Efter att djuret blödit till döds biter ekorren upp djurets mage för att äta inälvorna.

Men det mest anmärkningsvärda med örontofsekorren är inte dess blodtörst, utan djurets enorma svans. Faktum är att svansen är 30 procent större än ekorrens kropp och den har enligt forskarna i relation till resten av kroppen förmodligen världens största och fluffigaste svans.

Varför örontofsekorren har en så stor svans vet forskarna ännu inte, men de spekulerar bland annat i att den stora svansen kan hjälpa ekorren att förvirra rovdjur.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset