Den nya taxitjänsten Chariot for women som snart lanseras i amerikanska Boston kommer med en speciell twist. Alla förare är kvinnor och bara barn och kvinnor får åka med tjänsten.

Den 19 april lanseras appen Chariot for women i Boston. Tjänsten fungerar ungefär som sina konkurrenter Uber och Lyft, men alla förare är kvinnor. För att försäkra sig om att rätt resenärer faktiskt kopplas samman med rätt förare får båda parter en kod. Matchar inte koden blir ingen färd av.

– Premissen är som alla andra bildelningsappar. Det som gör oss unika är vår säkerhetsfunktion som alla andra appar glömt, säger grundaren Michael Pelletz till Techcrunch.

 LÄS MER: Så här enkelt ser du ditt betyg på Uber – steg för steg

 

Appen vill skapa ett säkert rum för personer som identiferar sig som kvinnor.  Alla förare kommer därför vara kvinnor som genomgår en noggran bakgrundskontroll. De enda som får åka med appen är barn under 13 och personer som definierar sig som kvinnor.

– Är du transperson och identifierar sig som kvinna kan de åka och köra med oss utan problem, säger Pelletz.

Appen kommer i en tid när appar som Uber mött kritik för anklagelser som rör sexuella trakasserier. I juli 2015 kunde Metro berätta om hur en Uber-förare flörtade med 26-åriga Rebecka som tidigare åkt med föraren.

– Vi gör det här för att det finns en ojämställdhet när det kommer till säkerhet som påverkar både förare och passagerar och som har sin grund i kön. Kvinnor över hela världen trakasseras och attackeras av manliga förare. Under de 8 månader jag var en Uberförare fick jag aldrig några klagomål från manliga resenärer, säger Pelletz.

► LÄS MER: Ubers taxichaufför bjöd Rebecka, 26, på dejt: "Det var obehagligt"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi