Om du inte fått lika många likes eller matchningar som du hoppats på i din dejtingapp kan det helt enkelt bero på att du letar vid fel tidpunkt. Dejtingappen Happn har nu genom statistik kommit fram till vilken veckodag och tid på dygnet flest får ragg på.

Att helger är en bra tid på veckan för att dejta är kanske ingen nyhet, men nu är det dessutom bevisat exakt när under helgen du har störst chans att hitta din drömflirt.

Dejtingappen Happn har tagit fram statistik som undersöker just detta. Resultaten visar att aktiviteten i appen är som allra störst på söndagar klockan 19.00 och det är alltså då du ska passa på. Det är överlag många aktiva under kvällstimmarna och näst bäst är det att flirta och leta matchningar efter klockan 22 på dygnet.

►LÄS MER: Butiken hjälper kunderna att ragga – ordnar singelkväll

– Det är intressant att söndagen är den dag då vi flirtar mest i Sverige, säger Marie Cosnard, trendchef på Happn.

Hon menar att förklaringen kan vara att svenskarna använder dejtingappar när de har färre sociala aktiviteter och att de planerar veckans dejting redan då.

– Det stärker vår tro om att dejting handlar om att mötas i verkligheten, säger hon.

Enligt statistiken stiger både gillningar och matchningar vid de här tiderna. Dessvärre sjunker aktiviteten bland användarna senare in på småtimmarna och för nattugglan finns det inte mycket att hämta på dejtingappen runt klockan 03 då aktiviteten är som allra lägst.

►LÄS MER: Alexandra, 37, tröttnade på att nätdejta – började svettdejta

För den som är intresserad av tjejer är det bäst att vara aktiv runt 20-tiden då flest tjejer är som mest chattglada. Om du istället är intresserad av det manliga könet ska du antingen passa på runt lunchrasten klockan 13 eller senare på kvällen vid 22-tiden.

– Det är tydligt att människors flirtvanor ser olika ut, men det finns förstås likheter också. Oavsett var man bor i världen så är helgen den period i veckan då flest är aktiva, säger Marie Cosnard.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset