Det norska skidlandslaget tappar pallplatser i OS och riktar nu kritik mot att de inte fått samma tillgång till valla-produkter. ”Vi har fått bekräftat att det finns saker vi inte har fått”, säger vallachef Knut Nystad.

AP Photo/Jens Meyer

Norska skidåkarnas motgångar frustrerar norrmännen.

I en presskonferens berättade det norska lagets vallachef Knut Nystad att de andra lagen i Sotji har fått tillgång till produkter som det norska skidlandslaget inte har.

– Vi har fått bekräftat att det finns saker vi inte har fått. Det har bekräftats från leverantörer, säger Knut Nystad till norska Aftenposten.

Nystad säger till norska Dagbladet att det är ganska uppenbart att de andra lagen har tillgång till produkter för valla som Norge inte har.

– Jag tror nog att när vi reda på vad svenskarna har gjort, då vi kommer att skratta att säga: ”Fan , det var så lätt?”, säger Knut Nystad till Dagbladet.

Han vill inte säga vilka produkter eller leverantörer det ska röra sig om. Men enligt Nystad har inte Norge längre den bästa relationen med leverantörerna längre.

– Vi har alltid försökt ha ett professionellt förhållande till branschen. Men det betyder inte att det är vi som är den starkaste alliansen längre, säger Knut Nystad till norska VG.

LÄS ÄVEN: Helsvart skidhelg chock för Norge

Norska skidlandslagets Facebooksida blev svensk

Följ direktrapporteringen här!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset