Tunnelbanan i Stockholm har inte byggts ut sedan Skarpnäcks station invigdes 1994.
Tunnelbanan i Stockholm har inte byggts ut sedan Skarpnäcks station invigdes 1994.

Förlängningen av tunnelbanans blå linje från Akalla till Barkarby kommer att påbörjas efter sommaren. Samtidigt kommer arbetet med den nya gula linjen mellan Odenplan och Arenastaden att byggas. De två nya linjerna beräknas kunna öppna 2024, skriver SVT.

Efter sommaren kommer utbyggnaden av Stockholms tunnelbana att påbörjas. Totalt rör det sig om två mil nya spår, 11 nya stationer och 22 nya uppgångar som kommer att börja byggas i augusti 2018.

LÄS MER: Här är tiderna du ska undvika på tunnelbanan

– Det handlar om en investering på nästan 30 miljarder kronor. 300 byggföretag från 18 olika länder har besökt oss, så det finns ett stort intresse att vara med och konkurrera om byggkontrakten, säger Stefan Persson som är landstingets planeringschef för nya tunnelbanan, till SVT Nyheter Stockholm.

Den blå linjen ska förlängas från Akalla till Barkarby och den nya gula linjen ska byggas från Odenplan till Arenastaden. Om arbetet går som det ska kommer de två nya linjerna att öppna för trafik 2024. Man planerar även att snart börja bygga ut grenarna mot Nacka och Söderort.

Tunnelbanan i Stockholm har inte byggts ut sedan Skarpnäcks station invigdes 1994. 2026, när utbyggnaden planeras vara klar, kommer tunnelbanan i Stockholm ha 111 stationer.

LÄS MER: Här fuskas det mest i tunnelbanan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tunnelbana