Nu har Bolivias ensammaste singel hittat kärleken.
Nu har Bolivias ensammaste singel hittat kärleken.

Den utrotningshotade vattengrodan Romeo vädjade till allmänheten för ungefär ett år sedan om en partner. Nu har han äntligen fått sin Julia.

I flera år simmade grodan Romeo ensam runt i ett akvarium i Bolivia och försökte gång på gång locka till sig en hona med sitt parningsläte. Hoppet var nästan ute, då arten bara lever upp till 15 år.

I ett sista försök att rädda arten skapade zoologer i Bolivia en egen profil på en dejtingsajt åt grodan Romeo, som troddes vara den enda i sitt slag.

LÄS MER: Bolivias ensammaste singel: nu finns det hopp om kärlek för grodan Romeo

Nu har Bolivias ensammaste singel hittat kärleken, rapporterar AFP. Forskare från Global Wildlife Conservation och naturhistoriska museet i Cochabamba har lyckats hitta en partner till den utrotningshotade Sehuencagrodan Romeo.

– Det är en fantastisk känsla att veta att tack vare alla som tror på äkta kärlek har vi hittat en partner åt Romeo, och kan inleda ett befruktningsprogram, säger expeditionsledaren Teresa Camacho till AFP.

LÄS MER: Snöleoparden och 6 andra djur som räddats från utrotning

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset