Ninjas in Pyjamas nyaste spelare, Dennis "dennis" Edman, tänker aldrig använda kaptensbindeln som en ursäkt för att spela dåligt.

MISSA INTE: spana in vår tv-satsning om esport Metro Esport Magazine här!

Dennis ”dennis” Edman var en av parterna i en av årets mest överraskande spelarbyten. Ninjas in Pyjamas petade legendaren Richard ”Xizt” Landström och in kom Edman. Inte nog med det. Han tog även över rollen som lagledare, eller IGL som det vanligen kallas.

– Den största utmaningen blir med mig själv. Jag har alltid varit en start playmaker och fragger, [utmaningen blir] att hålla i det samtidigt som man ska styra andra, säger han.

LÄS MER: HeatoN: Är det dags för Faze att träffa en psykolog?

Samtidigt som utmaningen är tuff har han självförtroende nog att sätta målen högt.

– Mitt mål är att bli den bästa fraggande IGL:en och jag själv kan inte se att det kommer bli ett problem, säger Dennis ”dennis” Edman.

De som har hyfsad koll på den före detta Godsent- och Fnatic-spelaren känner honom som en pistolgud med väldigt hög lägstanivå. Förhoppningen med Dennis ”dennis” Edman vid rodret i Ninjas in Pyjamas är att han ska kunna bibehålla den fina formen även med kaptensbindeln på. De som följt Counter strike-historien vet däremot att ledarrollen kan få vilken spelare som helst att vackla i sina prestationer.

TV: ”PUBG är en av de fem största esporterna inom ett år” 

– Jag försöker hålla mig på toppen på alla nivåer jag kan. Jag försöker bara göra det och inte skylla på att jag kan vara dålig för att jag är IGL, som de flesta gör. Det är sanningen, säger han.

För en längre version av intervjun kolla på klippet högst upp i artikeln.

LÄS MER: Taco lämnar SK efter tuffa tiden för laget: ”Inte lycklig”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset