Ninjas in Pyjamas nye IGL Dennis "dennis" Edman ska ta laget till nästa nivå på offensiven.
Ninjas in Pyjamas nye IGL Dennis "dennis" Edman ska ta laget till nästa nivå på offensiven.

De fick inte mycket tid på sig att träna. Ändå tog sig Ninjas in Pyjamas till kvartsfinal i IEM Katowice. Nytillskottet, spelledaren Dennis "dennis" Edman, är inte besviken.

Det blev ett surt uttåg ur IEM Katowice för Ninjas in Pyjamas efter förlust mot Liquid i kvartsfinalen. För att bara fått in drygt en veckas träning med nye in game leadern Dennis ”dennis” Edman är den placeringen inget att hänga läpp över. Och nytillskottet i truppen håller med. Även om han gärna skulle ha tagit fajten med sina forna lagkamrater i Fnatic.

– Jag är inte besviken vi kom ju topp sex. Men vi skulle ha kommit till semin, minst, och då fått en ”epic” match mot Fnatic. Så det kunde ha gått bättre, säger Dennis ”dennis” Edman när Metro Esport möter honom under lördagen.

Förlusten på första kartan, Overpass, blev en riktig dålig start för svenskarna som i halvlek ledde med dubbla poängen. Efter att de antagit rollen som antiterrorister gick det dock bara utför. En förklaring till förlusten är att laget inte fick tillräcklig tid att förbereda sig enligt NiP-ledaren.

LÄS MER: Snax om uppbrottet: ”Jag vill egentligen inte prata om Taz”

– Vi skulle ha stängt den matchen. Vi hade inte några bra trade-positioner och är inte tillräckligt bekväma med var vi håller. Vi har börjat om från scratch och alla har nya positioner så vi har inte hunnit spela så mycket. Hade vi gått köra om matchen så tror jag att vi hade vunnit, säger Edman.

Dennis ”dennis” Edman är uppenbart taggad på att få sätta sig ner och påbörja det riktiga arbetet som IGL i ett lag som under året hoppas vara tillbaka på den absoluta toppen igen. Att ha både veteraner som Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och Patrik ”f0rest” Lindberg och yngre förmågor som Fredrik ”REZ” Sterner och William ”draken” Sundin i laget ser han som en tillgång.

LÄS MER: Draken inför Katowice: Det är dagsformen som avgör

– De unga är lite mer hajpade samtidigt som vi som spelat lite längre är lugnare. Det blir en bra mix av det hela. Om det är någonting så säger de gamla till och de nya kommer med lite nya idéer och sjuka frags. Det är en bra mix helt enkelt, säger Dennis ”dennis” Edman.

Något som däremot är tydligt med den nya laguppställningen är att Ninjas in Pyjamas tar ett steg från det passiva och de eftertänksamma strategierna.

– Jag själv är en väldigt aggressiv spelare speciellt som CT tar jag för mig ganska mycket. Jag tror att vi kommer bli ett av de mer aggressiva lagen och jag tror att det kommer gå riktigt bra, säger Dennis ”dennis” Edman.

LÄS MER: Fnatic klara för efterlängtad final – övertygade mot Liquid

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset