John Guidetti hamnar i kläm mellan Frankrikes Raphaël Varane och Djibril Sidibé.
John Guidetti hamnar i kläm mellan Frankrikes Raphaël Varane och Djibril Sidibé.

Stöld eller gåva? Skandal eller slarv? Från svensk sida var ilskan stor över Frankrikes vändningsmål i Paris.Målvakten Robin Olsen var mest deppad – och självkritisk.

– Jag går ut och försöker fånga den i stället för att boxa iväg den. Han stöter till mig och jag tappar den, säger Olsen med tung blick och dämpad röst efter matchen.

Den franska chansen verkade annars vara över när Olsens drama inträffade efter en dryg timme.

Efter att ha varit offside på Djibril Sidibés inlägg kom Antoine Griezmann bakifrån och störde den svenske målvakten. Olsen lyckas inte hålla i, bollen dimper ner och tack så mycket säger Dimitri Payet som enkelt och behärskat kan knorra in 2–1 till hemmalaget vid bortre stolpen.

"Kunde undvikas"

Svensk ilska? Jo, tack.

Men protesterna mot serbiske domaren Milorad Mazic var förgäves. Mål var mål och Frankrike vann matchen.

Och Robin Olsen vill inte skylla på någon annan än sig själv.

– Jag är inte rätt man att stå här och säga att det är offside. Vi hade kunnat undvika det, säger målvakten.

– Är det offside så är det offside. Men jag tänker att hade jag boxat den så hade det varit skit samma.

Bortdömda?

Andra svenskar var desto mer ilskna över domarinsatsen.

– Jag skulle säga att vi blir helt bortdömda, säger John Guidetti.

– Jag frågar honom (domaren) varför han inte blåser av på antingen offside eller frispark, men han säger att det inte är offside för det är ett skott på mål. Men jag tror att alla vet att han slog ett inlägg där.

– Vi möter en världsnation, med 70 000 eller vad det är i dag (på läktarna) och domaren kanske ibland inte riktigt håller det trycket när det är fans som skriker. Men vi ska inte gnälla för mycket på det, säger lagkapten Andreas Granqvist.

– Men framför allt offsidemålet tycker jag är för dåligt för den är solklar.

"Får rycka upp mig"

Payets mål vände matchen definitivt sedan Sverige dessförinnan fått njuta av Emil Forsbergs frisparksmål i bara fyra minuter innan Paul Pogba kvitterade.

För Robin Olsen blev Frankrike-matchen den första riktiga motgången efter storinsatsen mot Holland och de två segrarna mot Luxemburg och Bulgarien.

– Jaa... Jag får rycka upp mig och spela bättre i nästa match. Det finns inte mycket mer man kan göra. Får gräma sig i dag, men i morgon är en ny dag, suckar Olsen i Paris.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset