Rikard Johansen är ny lärling på Irenell & Co.
Rikard Johansen är ny lärling på Irenell & Co.

De bygger bostäder för framtiden – och förutom att jobba med stora kunder i branschen leder de också egna projekt. Nu tar Irenell & Co nästa steg och satsar på en egen byggskola.

– Jag ser fram emot att få utvecklas inom fler områden och är glad över att vara på ett företag som verkligen bryr sig om arbetsmiljön.

Det säger 22-årige Rikard Johansen som nyligen börjat som lärling på Irenell & Co. Byggföretaget har vuxit i snabb takt sedan starten för snart två år sedan och under 2018 har man som mål att bli 100 personer.

Oavsett bransch hamnar nog de flesta anställda någon gång i ett läge där de tröttnar på sina arbetsuppgifter. Irenell & Co tycker därför att det är viktigt att de anställda får utvecklas genom vidareutbildning och nu satsar de på egen byggskola som kommer att öppna under året. Till en början kommer skolan att vara intern men på sikt planerar de att utöka och även utbilda andra företag.

– Vi vill att de anställda ska utvecklas inom olika delar av snickaryrket och tanken är att både företag och kommuner ska kunna dra nytta av vår kompetens. Vi levererar bra kvalitet på kort tid och det här är ett sätt att höja kompetensen ytterligare och bli ännu mer effektiva, säger vd Nataliia Irenell och tillägger:

– För de som är nya i branschen är det en möjlighet att utvecklas snabbare och för anställda är det ett sätt att kunna variera arbetsuppgifter och avancera inom företaget.

Foto: Kristofer Hedlund.

Utbildningen kommer att innehålla både teori och praktik och kurserna leds av två personer med över 30 års erfarenhet i byggbranschen. Rikard Johansen, som just nu arbetar på ett bygge i Solna, ser fram emot byggskolan.

– Jag är nyfiken och vill utvecklas inom fler områden och det känns kul att vara på ett ställe som satsar på bra handledning. Jag har erfarenhet av företag som utnyttjar lärlingsdelen och där man helt enkelt blir tilldelad skitjobb, men här får man verkligen möjlighet att utvecklas.

 

Det här är Irenell & Co

Byggföretaget Irenell & Co startades hösten 2016 och har sedan dess vuxit i snabb takt och fått ett gott rykte i branschen. De erbjuder snickeri- och betongarbeten i hela Sverige och förutom att vara underentreprenörer till kunder som Peab och Oscar Properties leder de också egna projekt. Under 2018 öppnar de en byggskola.

Läs mer om framtidens byggföretag här.

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset