Peter Holmgren och kollegan Lars Olsson på Suitopia är förväntansfulla inför premiären av ”Hunger games”. De har sytt  upp hela 139 kostymer till storfilmen.
Peter Holmgren och kollegan Lars Olsson på Suitopia är förväntansfulla inför premiären av ”Hunger games”. De har sytt  upp hela 139 kostymer till storfilmen.

Svenska företaget Suitopia sydde 139 färgglada kostymer till en hemlig kund. Det visade sig vara till succéfilmen ”Hunger games” som har premiär på fredag. – Otroligt roligt, säger Peter Holmgren på Suitopia.

En scen ut filmen ”Hunger games” med färgstarka kläder.

Det började med ett mail från en produktproducent från Hollywood. Hon beställde två kostymer i ovanliga färger, en ljusrosa och en turkos, och de skulle nästan vara helt utan slag. Svenska kostymföretaget Suitopia levererade och så småningom kom en ny order på 20 till. Till sist hade de sytt upp 139 stycken till den hemliga kunden. 
– Vi visste att det var till en film men inte vilket eftersom kunden använde ett kodnamn. Först när allt var klart fick vi veta att det var till ”Hunger games”. Det känns förstås otroligt roligt, säger Peter Holmgren, delägare i Suitopia. 

De färgglada kostymerna kommer att användas i filmens framtid, av den rika modeeliten. 
– Ungefär var fjärde femte minut syns kostymerna i filmen, säger Peter Holmgren. 

Hur det kommer sig att produktionen bakom ”Hunger games” valde just svenska Suitopia för att sy upp kostymerna vet inte Peter Holmgren. Men han menar att det är få ställen som skräddarsyr som de gör och gissar att de kanske sett bilderna på företagets hemsida. Han vet också att kostymerna har sparats. 
– Kanske ska de användas i nästa film? funderar han. 

Hur mycket tjänade ni på det här?
– Vi kan väl säga så här, vi sålde 139 kostymer och inte en enda på nedsatt pris. 

Vilken film önskar du att ni hade fått göra kostymer till?
– Vi hade velat ha gjort kläderna till serien ”Boardwalk empire” där alla bär jättefina kostymer. Det vore kul att ha gjort. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset