Susanna, Sebastian och Jespers mamma Pia Östlingh mördades för två år sedan.
Susanna, Sebastian och Jespers mamma Pia Östlingh mördades för två år sedan.

För två år sedan mördades en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna i Ljungsbro utanför Linköping av en man med järnrör. Pia Östlinghs barn berättar nu för första gången om sorgen, i Brottsplats Sverige i TV4 som sänds i kväll klockan 21.

Det var den 2 november 2013 som gärningsmannen under hot tvingade två tonårspojkar att följa med honom på ett villainbrott. Mannen var narkotikapåverkad och tog tag om pojkarnas halsar och tejpade dem runt handlederna och ansiktet. Vid villainbrottet slog han dem med ett metallrör. Utanför villan slog mannen den äldre pojken som sedan avled. Den 57-åriga Pia Östlingh försökte stoppa mannen, men blev själv angripen och avled av sina skador. 

► LÄS MER: Pojken berättar om skräckkvällen med mördaren

Nu berättar hennes barn om sorgen för Brottsplats i TV4
– Det blir ju typ ett svart hål och du vet inte när det tar slut. Samtidigt kände jag en stolthet över vad mamma gjort. Men man var helt inkapabel att göra något annat än att dricka vatten, gråta och fundera över sin existens. Man får väldigt mörka tankar, säger dottern Susanna till Brottsplats Sverige som sänds i dag, torsdag, klockan 21 i TV4. 

Familjen fick olika besked om hur Pia dog. Först fick de veta att hon dött av första slaget. 
– Men så i samband med begravningen fick vi veta att det var tre slag och att mamma försökt ta sig från platsen. Hon hade dessutom hunnit ringa ett larmsamtal innan hon dog, säger Susanna.

Brottsplats Sverige sänds i dag, torsdag, klockan 21 i TV4. 

Pia Östlinghs barn har godkänt att Metro publicerar namn och bild på dem. 

► LÄS MER: 33-åringen: Jag är ingen mördare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott