Väduren har visat sig vara både generös och uppskattad på dejtingtjänster.
Väduren har visat sig vara både generös och uppskattad på dejtingtjänster.

Vädur? Då har du bäst chanser på singelmarknaden, enligt en ny undersökning. Vädurar har visat sig vara både populära, generösa och pratglada i jämförelse med många andra.

Tror du att horoskop bara är bluff och båg? Nu visar det sig att de kan ha kopplingar till verkligheten ändå. Nya studier visar att väduren toppar listorna och har därmed störst chans att få napp i singelhavet. Enligt dejtingappen Happn får vädurarna absolut flest gillamarkeringar på sina profiler. Dessutom ligger de tvåa både på listorna över antalet skickade gillamarkeringar och över antalet skickade meddelanden.

– Vi ser tydliga skillnader mellan olika stjärntecken där en del är modigare än andra med att visa sin uppskattning i appen genom att skicka hälsningar och meddelanden, säger Claire Certain, presstalesperson på Happn.

LÄS MER: Så gick det till när vi blev besatta av horoskop

I övrigt hittar man både fiskarna och oxen på alla tre listorna. Fiskarna tycks vara de mest sociala. De skickar både flest lajks och flest meddelanden till andra användare. Och det hela betalar sig – fiskarna ligger trea på listan över mottagna gillamarkeringar.

– Oberoende av hur skrockfull du är skadar det inte att kasta ett öga på vilken inverkan ditt stjärntecken har på ditt nätdejtade. Ha i åtanke att ett första initiativ kan vara starten på någonting underbart, säger Claire Certain.

Så populära är stjärntecknen

De mest populära stjärntecknen (flest mottagna gilla-markeringar):

 1. Vädur
 2. Oxen
 3. Fiskarna
 4. Tvillingarna
 5. Kräftan

De mest generösa stjärntecknen (flest skickade gilla-markeringar):

 1. Fiskarna
 2. Vädur
 3. Oxen
 4. Vattumannen
 5. Lejonet

De mest pratglada stjärntecknen: (flest skickade meddelanden):

 1. Fiskarna
 2. Vädur
 3. Vattumannen
 4. Oxen
 5. Jungfrun

 Källa: Happn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset