På sitt kontor – mitt på dagen – hotades en kommunanställd på Seved av gängmedlemmar från området. Två unga män sitter nu anhållna, misstänkta för övergrepp i rättssak.

Linnea Svensson Arbab

En kommunanställd hotades mitt på dagen i Seved i veckan av 

gängmedlemmar. 

– Det är väldigt allvarligt. Det är dags att ta tag i det här på riktigt, säger den anställde.

I tisdags, strax efter lunch, trängde gängmedlemmarna sig in på den kommunanställdes kontor på Seved i Malmö. Det började som ett samtal, men spårade sedan ur. 

– De vägrade lämna lokalen och när mannen skulle tillkalla polis hotade de honom, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på Malmöpolisen.

De anhållna männen är 18 och 23 år gamla. Så sent som i onsdags dömdes 23-åringen till två månades fängelse, för kokaininnehav, cannabisbruk och olovlig körning. Och 18-åringen figurerar i en mordförsöksutredning.  Seved har de senaste åren uppmärksammats för problem med gängkriminalitet och droghandel, som gått ut över de boende i området. 

– Det finns en liten grupp unga vuxna som ägnar sig åt kriminell verksamhet, huvudsakligen narkotika, och de lägger en våt filt över allt positivt på Seved i och med att de hotar och skrämmer, säger Anders Malmquist, stadsdelschef i Södra Innerstaden. 

Sedan i onsdags har den drabbade mannen fått ett personlarm med gps-positionering, och väktare har hyrts in. 

– Jag blir alltid upprörd när mina anställda blir utsatta för hot och våld, och det här med övergrepp i rättssak, när man försöker stoppa rättvisans gång, då har man passerat ytterligare en gräns för vad som är acceptabelt, säger Anders Malmquist. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset