Vi har under en lång tid nu sett media rapportera om Islamiska staten och andra terrorgruppers omänskliga handlingar. Det som händer i vissa delar av världen är extremt hemskt. Men något som har fått min uppmärksamhet det senaste är den islamofobi som finns i världen.

Jag är snart 18 år och går andra året på gymnasiet, men jag har aldrig upplevt att någon har pratat och diskuterat islamofobi med mig i skolan, jag har faktiskt aldrig hört ordet förrän för några veckor sedan. Mer än tio år i skolan och nu hör jag ordet för första gången, det är helt ofattbart för mig.

Nu har jag läst om islamofobi och det berör och oroar mig väldigt mycket. Jag läser om oskyldiga muslimer som utsätts för trakasserier och glåpord. Själv får jag nästan uppfattningen om att islamofobi blir mer accepterat i samhället. Det jag tycker är ett problem är att det finns människor som väljer att dra alla muslimer över samma kam. Alla muslimer är inte terrorister som vissa baserat på okunskap faktiskt tror. När jag läser om islamofobi ser jag samband med rasism, det är som om historien upprepar sig själv och det är skrämmande. Rasism bygger på okunskap och därför tycker jag att man borde ta tag i det mer. Den diskussionen ska inte komma andra året på gymnasiet utan redan i tidig ålder. Förebyggande arbete är inte så svårt och det kan bidra mycket inför framtiden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset