Fjäderholmarna är favoritbesöksmålet när stockholmarna får välja. Och helst av allt skulle de vilja åka dit med Barack Obama.
Fjäderholmarna är favoritbesöksmålet när stockholmarna får välja. Och helst av allt skulle de vilja åka dit med Barack Obama.

När stockholmarna får välja utflyktsmål är Fjäderholmarna det mest populära. Och som sällskap på utflykten föredrar de Barack Obama före kronprinsessan Victoria.

En semesterdag utan planer? Då packar stockholmarna helst en picknickkorg och åker på utflykt. Och enligt en undersökning som Pågen gjort är favoritmålet för utflykten den stadsnära ön Fjäderholmarna.

– Det är närheten till stan som lockar. Här finns allt, bra krogar, bra hantverkare och allt så nära staden. Det är rent och fint här, en riktig idyll, säger Kent Örnklint som driver galleriet på Fjäderholmarna till Metro.

I undersökningen får stockholmarna välja vem de helst skulle ha som sällskap på utflykten och då ratas folkkära kronprinsessan Victoria för den amerikanske presidenten Barack Obama. Inte ens Zlatan utmanar Obama när det handlar om utflyktssällskap. De som kniper jumboplatsen i undersökningen är författaren Björn Ranelid, simmerskan Therese Alshammar och Facebookgrundaren Mark Zuckerberg.

Pågens undersökning visar vidare att maten har stor betydelse för att utflykten ska bli lyckad. De viktigaste ingredienserna i picknickkorgen är smörgåsar och kaffe.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset