De två första säsongern av ”House” har tidigare visats av Canal+. Nu är det dags för TV4 att visa serien.
De två första säsongern av ”House” har tidigare visats av Canal+. Nu är det dags för TV4 att visa serien.

Hugh Lauries amerikanska accent gör succé i "House"

Hugh Laurie.

TV-SUCCÉ Under tisdagen gör Gregory House entré i TV4. Läkaren med käppen är utan konkurrens den mest osympatiske och empatilösa som satt din fot i en amerikansk dramaserie. Men vad gör det? Succén är redan ett faktum.

– Traditionen i amerikansk tv är att hjälten alltid har god moral – vilket också innebär att han ser bra ut eftersom det och moralisk godhet hänger samman i Hollywood. Den här karaktären har inget av det. Jag kunde inte tro att det var möjligt att någon skulle placera honom i mitten av ett entimmes dramaserie, säger britten Hugh Laurie som axlar rollen.

”House” är Sherlock Holmes-inspirerad och fler referenser och paralleller mellan doktorn och detektiven har smugit sig in i läkarserien. Men Hugh Laurie, som i Sverige är mest känd för sin medverkan i ”Den svarta ormen”, har fått slipa bort sin brittiska accent.
– Det gör det svårare att fördjupa sig i scenen. Det är som om du skulle spela vänsterhänt. Eller som om alla andra spelar med ett tennisracket och du en lax. Jag klagar mycket på det.

Men han ska inte klaga för mycket. Rollprestationen gav honom en Golden Globe i vintras och serien, som är inne på sin tredje säsong i USA, tillhör landets populäraste.
Men hur blev en brittisk komiker Hollywoods mest själviska och grinigaste läkare?
Jo, tack vare en grynig auditioninspelning från en toalett i Namibia.
– Jag var där och spelade in ”Flight of the Phoenix” och det enda stället som ljuset var tillräckligt bra på var vid rakspegeln i badrummet, säger Hugh Laurie till Entertainment Weekly.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset