Lucy och Maria har blivit tvungna att visa upp födelsebevis för att folk ska godta att de är tvillingar.
Lucy och Maria har blivit tvungna att visa upp födelsebevis för att folk ska godta att de är tvillingar.

Lucy har blekvit hy, blå ögon och rakt, orange hår medan Maria är svart med mörka lockar och mörkbruna ögon. Och trots den väldiga kontrasten i utseende är de till mångas förvåning inte bara syskon – utan även tvillingar.

Worldwide Features
Worldwide Features
Worldwide Features

18-åriga Lucy och Maria Aylmer från Cloucester i sydvästra England föddes i januari 1997. För somliga framstår deras tvillingskap så otänkbart att nya vänner och bekanta många gånger ber om att få se deras födelsebevis första gången de träffas, för att få bekräftat att de faktiskt är tvillingar, berättar de för Daily Mail.

– Ingen tror någonsin att vi är tvillingar eftersom jag är vit och Maria är svart. Även om vi klär oss likadant ser vi inte ens ut som systrar, allra minst tvillingar, säger Lucy Aylmer till tidningen.

Deras mamma Donna är halvjamaican och deras pappa, Vince, är vit, vilket förklarar hur tvåäggstvillingarna kunde få så vitt skilda pigment.

De har därtill tre äldre syskon, George, 23, Chynna, 22, och Jordan, 21, som alla har olika hudfärg.

► ​David och Dashawn är tvillingar – men har olika hudfärg

Till Daily Mail berättar Lucy, att deras mamma blev minst sagt förvånad när de två föddes.

– Det var en sådan chock för henne för självklart så syns ju inte sådant som hudfärgultraljud innan födseln. Så hon hade nog ingen tanke på att vi skulle vara så olika. När barnmorskan lämnade över oss båda till mamma var hon mållös, säger Lucy.

Systrarna studerar nu på två olika högskolor. Maria läser juridik och psykologi vid Cheltenham College medan Lucy studerar konst och design vid Cloucester College. Men trots det geografiska avståndet säger de att relationen är lika stark som innan.

– Vi är stolta över det faktum att vi är varandras tvillingsystrar. Maria älskar att berätta för folk på hennes högskola att hon har en vit tvilling – och jag är väldigt stolt över att ha en svart tvilling, säger Lucy till Daily Mail.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset