Pelle Ullholm och Maria Bergström är Metros nya sexexperter.
Pelle Ullholm och Maria Bergström är Metros nya sexexperter.

Maria och Pelle är Metros nya sexexperter

RÅDGIVARE Vad snackar du och dina vänner om över en fika eller ett glas på krogen? Relationer är ett alltid lika viktigt och intressant samtalsämne.
– Det tillhör människors vardag att fundera över sexualitet och relationer, säger Maria Bergström, socionom och sexualrådgivare på RFSU.

Maria Bergström kommer tillsammans med sexualupplysaren Pelle Ulholm att svara på frågor från Metros läsare om relationer och sex. Intressanta ämnen från läsarfrågorna kommer att utvecklas i artiklar.
– Vi svarar på alla frågor som rör sexualitet och samlevnad, säger Maria.
Maria ansvarar för RFSU:s frågelåda på nätet, och Pelle jobbar bland annat mycket med ungdomar ute i skolor och andra sammanhang.

Vanliga frågor som Maria och Pelle möter i sina jobb handlar om kroppen, det egna könet  och funderingar kring att vara normal.
– Det finns föreställningar om att sexualitet ska se ut på ett visst sätt. Många frågar – är jag normal? Är mina tankar normala? Är min lust normal, lever jag på ett sätt som andra gör? berättar Maria.
Pelle vill att fler ska våga tänka bortom begreppet ”normal”.
– Vi försöker säga att man själv ska välja vem man är, säger han.

Den som skickar frågor till Pelle och Maria kan alltid vara anonym.
– Det är jätteviktigt för att man ska våga fråga om saker som är laddade. Vi ska försöka vända och vrida på frågeställningarna i våra svar och ifrågasätta invanda föreställningar, säger Maria.
– Som att sex och kärlek hör ihop. Det gör det i alla lägen för vissa. För andra är det tvärtom helt frikopplat, säger Pelle.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset