Sverige kommer att vara proppfullt av ekonomer och jurister i framtiden. I alla fall om alla som sökte in till kurserna fick en plats på dem.

Bertil Ericson/TT

Handelshögskolan i Stockholm har den populäraste utbildningen.

Idag släpptes antagningsbeskeden inför höstterminen på Sveriges universitet.

Och urvalsstatistiken visar att den kursen med mest förstahandssökande är Handelshögskolan i Stockholms kandidatprogram i Business and Economics.

Totalt 2 321 personer hade programmet som förstahandsval – men bara 310 personer kom in på den eftertraktade kursen. Flest antal sökande totalt hade juristprogrammet på Stockholms universitet med 7 631 sökande.

► LÄS MER: Moderata studenter vill att du ska betala 50 000 – för att få plugga

I allmänhet går det att säga att juristprogrammet, läkarprogrammet och kandidatprogrammet i ekonomi i allmänhet är de populäraste, och det är i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Lund de som söker vill bo.

De minst populära programmen är i regel ämneslärarprogrammen på Göteborgs universitet där flera enbart hade en sökande. Även programmet Konstnärligt masterprogram i musik, inriktning orgel med relaterade klaverinstrument hade bara en sökande som inte heller hade programmet som förstahandsval.

Det programmet med mest antagna var Magisterprogrammet i kvalitets- och ledarskapsutveckling på Mittuniversitet som tog in 170 studenter. Kort efter återfinns juristprogrammet på Örebro universitet med 160 antagna och 2 413 reserver.

► LÄS MER: Jag kräks på hetsen om att plugga vidare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi