Leif GW Persson har korats till folkets drömgranne.
Leif GW Persson har korats till folkets drömgranne.

För andra året i rad koras Leif GW Persson till folkets drömgranne. ”Ja, det låter ju lite besynnerligt”, säger kriminologiprofessorn och deckarförfattaren.

Det är Hyresgästföreningen som för fjärde året i rad har genomfört en stor enkät, där 1 000 personer röstat fram deras drömgranne. Med 23 procent av rösterna blev det Leif GW Persson som tog hem vinsten.

– Ja, det låter ju lite besynnerligt. Det är ju lite lustigt faktiskt för jag har ju inte så många grannar, ska du veta, säger Leif GW Persson till Hem och Hyra.

LÄS MER: Svenskarna: Det här stör vi oss mest på hos våra grannar

Han svarar dock på varför han tror att folk röstat fram honom till den bästa grannen.

– Jag försöker verkligen att inte skapa onödiga konflikter, att vara vänlig sådär mot grannarna. Och att låna ut saker till dem som de sedan skiter i att lämna tillbaks, säger han.

Tre procent skiljde till tvåan

På andra plats med 20 procent av rösterna hamnade Mia Skäringer. Även hennes silvermedalj är en repris från förra årets omröstning. Tredjeplatsen gick till Ingemar Stenmark, vars popularitet tros ha växt med skidåkarens förnyade TV-karriär. Bronsplatsen fick han dock dela med Mark Levengood, då båda samlade ihop 16 procent vardera av folkets röster.

LÄS MER: Anmälde sin granne – för att han pratade för mycket strunt

Sämre gick det för Zlatan Ibrahimovic. Förra året fick fotbollsspelaren 12 procent av rösterna, men i år kvalade han inte ens in på topplistan. Däremot kan Zlatan trösta sig med att han hamnade på fjärdeplats av de idrottsstjärnor som folket helst vill bo bredvid.

Här är kändisarna som svenskarna helst vill ha som granne

1. Leif GW Persson, 23 procent

2. Mia Skäringer, 20 procent

3. Ingemar Stenmark, 16 procent

3. Mark Levengood, 16 procent

4. Lars Lerin, 15 procent

5. Charlotte Kalla, 14 procent

6. Ernst Kirchsteiger, 13 procent

7. Tilde de Paula, 12 procent

8. Prinsessan Victoria, 12 procent

9. Jonas Gardell, 12 procent

10. Alicia Vikander, 11 procent

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset