Kanada, Norge och Sverige. Denna trio är länderna med det bästa ryktet internationellt. Detta enligt en ny rapport från Reputation institute.

Kanada är landet med världens bästa rykte. I alla fall enligt en rapport som under torsdagen släpptes av Reputation institute, som mäter företag, länder och organisationers rykten.

Undersökningen har mätt ryktet hos världens 55 rikaste länder baserat på 16 faktorer som till exempel tillit, respekt och hur vänliga personerna i landet anses vara. Mer än 27 000 människor från G8-länderna har deltagit i undersökningen.

I undersökningen hamnar Sverige på plats två, precis efter Norge men före Finland och Danmark som har plats sex respektive åtta enligt rankingen.

► LÄS MER: Här är världens bästa land för alla som vill bli mamma

Enligt undersökningen är länderna med sämst rykte Irak, Iran, Pakistan och Ryssland. Det land som försämrat sitt rykte mest det senaste året är dock Qatar, vars rykte försämrats med 7,4 procent jämfört med 2014. Detta har förmodligen att göra med att landet i samband med att det ska arrangera fotbolls-VM för herrar 2022 drabbats av ett antal skandaler.

Länderna som ökat sitt rykte mest är Egypten, Iran och Indien. Jämfört med föregående år har Egypten ökat sitt rykte med hela 11,6 procent.

► LÄS MER: Sverige bland de sämsta länderna att vara ensam mamma i

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik