Semmel-wrappen hör bland det vi sökte vi mest på under 2015.
Semmel-wrappen hör bland det vi sökte vi mest på under 2015.

Caitlyn Jenner, Fifty Shades of Grey och semmel-wrappen var några av de sökningar som toppade årets svenska söktrender på Google när företaget traditionsenligt presenterade sina topplistor över årets söktrender under onsdagen.

Under onsdagen presenterade Google traditionsenligt sina topplistor över årets svenska söktrender. Som vanligt är variationen stor.

Bland de som toppade de olika listorna var Zara Larsson och Caitlyn Jenner bland de mest sökta kändisarna.

Gällande sökningar hemmahörande bland selfies återfinns Lars Ohlys selfie och Kim Kardashians flertalet sådana under året som gått.

►LÄS MER: Det här googlar svenskarna på under sommaren

På matfronten var svenskarna intresserade av den hett diskuterade utmanaren till den traditionella semlan, semmel-wrappen, samt den virala succén vulkanpizzan från Piteå.

På film- och musikfronten toppade Fifty Shades of Grey och Take me to church.

Söktrenderna återspeglar utan tvekan året som har gått och vilka nyhetshändelser som har fått oss att sitta låsta framför mobilen och datorn.

– 2015 års söktrender ger en heltäckande sammanställning över det som engagerat och intresserat oss under året. Det rör sig inte bara om mer lättsamma områden som TV-program och maträtter, utan även betydande och omvälvande händelser i vår omvärld, såsom dåden i Paris och konflikten i Mellanöstern, säger Jonas Wallentin, analysansvarig på Google i Sverige.

►LÄS MER: Det googlade vi mest 2014

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset