En man skämtade om att ha drabbats av ebola genom att skrika högt på ett flygplan. Mannen visade sig vara frisk, men hans utrop togs på största allvar.

När planet landade i Punta Cana i Dominikanska Republiken fördes mannen till sjukhus där han senare friskförklarades. Uppgifterna går isär om exakt vad mannen skrikit. Enligt de första rapporterna ska han ha ropat ”Jag har ebola!”, men Fox News skriver att han ska ha ropat ”Jag har varit i Afrika!”

Oavsett de exakta orden så togs mannen på allvar. Flera passagerare ska ha blivit oroliga och panikslagna och när planet väl landade sattes det i karantän i två timmar. I en video från flygplanet går det att se hur sjukvårdspersonal i skyddsdräkter sedan går ombord.

Efter en genomsökning kunde det konstateras att ingen av de 200 passagerarna riskerade drabbas av sjukdomen. En marknadschef för Grupo Punta Cana, som äger flygplatsen, säger till Fox News att utspelet från mannen var ett dåligt skämt och att han inte alls varit i Afrika. Enligt hans pass var han i Europa 2012, men närmare Afrika än så har han inte varit.

– Vi vet inte varför han gjorde det. Men han trodde det var ett kul skämt som ingen skulle ta på allvar, säger Paola Rainieri, marknadschef, till Fox News.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset