Italienska Cinque Terre är ett av landets mest populära turistattraktioner. Men nu har byn följt en allt tydligare trend i Italien och börjat begränsa antalet besökare – för miljöns skull.

Cinque Terre, söder om Genova, är på flera sätt idyllisk. Den har en vacker sandstrand, vackra färglada små hus och berg med en otroligt utsikt. Cinque Terre är en otroligt populär turistort, kanske för populär.

► LÄS MER: Metro testar: Så är det att vara turist i stan
 

Fem byar vid den liguriska sjön, däribland Cinque Terre, har meddelat att myndigheterna kommer att tillsätta olika former av åtgärder för att skydda områdenas delikata natur. Det skriver Condé nast traveler

Området kommer bara ta emot maximalt 1,5 miljoner människor per år, väl under de 2,5 miljoner som besökte platsen 2015. Nu kommer istället de 1,5 miljoner människor som kommer att få besöka området boka biljetter i förväg. En mobilapplikation kommer dessutom att visa de platser där flest personer planerat att åka.

Det här är inte första gången turistbegräsningar införts. Världsarvsområden som Machu Picchu begränsar till exempel hur många besökare som tas emot varje dag. Och de som besöker området tvingas hålla sig till bestämda platser för att skydda ruinerna.

► LÄS MER: Turister som besöker Christiania tror att haschköp är lagligt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om resor