Hillary Clinton leder stort i det demokratiska primärvalet och toppar oddsen för vem som kommer bli USA:s nästa president. Det här är vad hon hoppas kunna göra.

Efter Hillary Clintons vinster i stater som Missouri, North Carolina, Ohio, Florida och Illinois ligger hon numera ungefär 200 delegater framför utmanaren Bernie Sanders i den demokratiska primärvalskampanjen.

Enligt Fivethirtyeights beräkningar skulle Sanders behöva vinna ungefär 57 procent av de kvarvarande delegaterna för att vinna nomineringen, vilket är möjligt i teorin men praktiskt taget omöjligt i praktiken. En situation där Clinton skulle gå från att vinna tvåsiffrigt till att börja förlora tvåsiffrigt förutsätter att något katastrofalt skulle hända för hennes kampanj.

LÄS MER: Det här skulle handla om Donald Trump blev president

I skrivande stund är Hillary Clinton den som har störst chans att bli USA:s nästa president, oavsett parti. Hon har mest stöd inom sitt parti, hon har vunnit mest och har lägst odds som nästa president. Metro har gått igenom den före detta utrikesministern och senatorns valplattform för att se vad Clinton egentligen hoppas kunna åstadkomma.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik