Sandra Bullock, Brad Pitt och Madonna.
Sandra Bullock, Brad Pitt och Madonna.

Nu är de några är världens mest kända underhållare, men innan karriärerna har flertalet Hollywoodstjärnor jobbat med yrken långt ifrån röda mattan. Här är några av dem.

 

Jennifer Hudson, flippade hamburgare

Innan den nu Oscarsvinnande skådespelerskan stod framför kameran flippade hon hamburgare på kedjan Burger King. Till tidningen The Voice säger Hudson att hon slutade för att ”satsa på sina gåvor och sin talang”.

Madonna, kafébiträde på Dunkin’ Donuts

Innan Madonna blev popdrottning med hela världen sålde hon munkar på Dunkin’ Donuts på Times Square i New York.

Madonna sålde munkar.

Danny Devito, frisör

Säga vad man vill om Danny Devitos frisyr – han verkar åtminstone ha koll på hur man klipper den. Innan han debuterade som skådespelare 1971 var han nämligen frisör, har The National tidigare rapporterat.

LÄS MER: Här är de bästa dokumentärerna att streama just nu

Matt Leblanc, snickare

Joey i ”Vänner”, Matt Leblanc, var i sena tonåren snickare. Uppvuxen i en hantverkarfamilj där pappan var mekaniker och farfar snickare, blev det ett naturligt yrkesval, har han tidigare berättat för The Telegraph.

Lady Gaga, servitris

Innan Lady Gaga slog igenom över hela världen arbetade hon kvällstid som servitris efter skolan. Enligt New York Magazine använde hon de första lönecheckarna till att köpa en Gucci-väska.

Lady Gaga var tidigare servitris.

Miley Cyrus, städare

Miley Cyrus har många strängar på sin lyra. Innan hon började sin bana som barnskådespelare jobbade hon med att städa hus – blott elva år gammal. ”Jag hade ett normalt jobb och gillade verkligen det”, har hon tidigare sagt i ”The Tyra Show”.

LÄS MER: Här är tv-serierna du inte får missa 2018

Sandra Bullock, bartender


Hon är nu en av Hollywoods största stjärnor, men innan dess jobbade hon på restaurang som bartender och i garderoben. ”New York gav mig både mitt första bartender- och skådespelarjobb”, sa hon till The National.

Jay Z, knarklangare

Det är förvisso inget lagligt jobb, men i en intervju med Vanity fair 2013 avslöjade Jay Z att han har haft ett förflutet som knarklangare, innan hans musikkarriär drog igång.

Brad Pitt, kycklingmaskot

Enligt People Magazine ska den kända skådespelaren tidigare ha arbetat på El Pollo Loco, fullmunderad i en alldeles för varm kycklingdräkt.

Kycklingmaskoten som blev skådespelare.

Rachel McAdams, McDonalds


Nej, det är ingen ordvits. Hollywoodstjärnan har tidigare varit hamburgarförsäljare på heltid. ”En väldigt bra arbetsplats”, beskrev hon McDonalds för Us Magazine.

LÄS MER: Här visar Alicia Vikander amerikanerna våra svenska traditioner

Amy Adams, servitris på Hooters

På den aningen kontroversiella restaurangen Hooters, ofta refererad inom populärkulturen, har en uppsjö av tidigare stjärnor arbetat. Bland andra Amy Adams som arbetade där innan hon blev slog igenom i Hollywood, har Huffington Post tidigare skrivit.

Lucy Liu, aerobicsinstruktör 


Den Emmy-nominerade skådespelerskan arbetade innan sin filmkarriär som aerobicsinstruktör, då sju dagar i veckan. Hon säger i en intervju med The Seattle Times att det var för att tjäna pengar inför sin stundande skådespelarkarriär.

George Clooney var skoförsäljare innan sin tid på vita duken.

George Clooney, skoförsäljare

”Det var ett hemskt jobb”, sa George Clooney i ett runda-bordet-samtal i samband med Oscarsgalan, när han refererade till sin tid som försäljare av damskor. Han agerade då utesäljare och knackade dörr för att få mat på bordet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset