Borgmästaren Bill de Blasio under presskonferensen i natt.
Borgmästaren Bill de Blasio under presskonferensen i natt.

Lördag natt skakades stadsdelen Chelsea på Manhattan av en explosion och ytterligare en misstänkt sprängladdning hittades. Det här vet vi om händelsen i New York.

Här inträffade explosionen

Vid halv nio på lördagskvällen, lokal tid, skedde en explosion i eller i närheten av en container i stadsdelen Chelsea på Manhattan i New York rapporterar   CNN. Explosionen ägde rum på 23:e gatan och fyra kvarter bort hittades ytterligare en sprängladdning uppger The New York Times.

► LÄS MER: Experterna: Då räknas det som terrorism

Antalet bomber

En explosion inträffade på 23:e gatan i stadsdelen Chelsea. Polis och FBI sökte sedan igenom gatorna med ficklampor, robotar och hundar för att försäkra sig om att det inte fanns flera sprängladdningar i området.

Enligt CNN har myndigheterna hittat ett föremål som misstänks vara en en sprängladdning. Även den misstänkta sprängladdningen var placerad i stadsdelen Chelsea men på 27:e gatan. Strax innan halv nio på söndagsmorgonen (svensk tid) twittrade New York polisen att den misstänkta sprängladdningen avlägsnats av New York polisens bombgrupp.

Om föremålet var en bom eller inte har ännu inte bekräftats av myndigheterna. Men de säger att ett papper med text hittades intill den.  

Skadade

En person skadades allvarligt och 28 personer fick lindrigare skador. Så totalt 29 personer skadades i explosionen. Många av skadorna orsakades av splitter från explosionen som enligt vittnen ska ha skett i en container på 23 gatan rapporterar The New York Times.

► LÄS MER: Så ska du agera vid attacker och terrordåd

Motivet

New Yorks borgmästare Bill de Blasio uppgav under en presskonferens att explosionen verkar vara avsiktlig skriver TT. 

– Men det finns inga bevis i nuläget för att det finns någon terrorkoppling i den här händelsen, det här är preliminär information, sa Bill de Blasio under presskonferensen i natt.

Ingen terroristorganisation har tagit på sig dådet.

Bill de Blasio meddelade även att det inte finns några ”trovärdiga eller konkreta” hot mot staden för närvarande rapporterar AFP.

Det finns ingen misstänkt för dådet i nuläget.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott