Juli har som väntat varit kallt, blåsigt, molnigt och regnigt – och det ser dessvärre inte ut att lätta upp mer än under enstaka dagar.

Precis som prognoserna förutspådde har juli varit regnigt, molnigt och förhållandevis kallt från norr till söder. Det rådande lågtrycket tycks ha tagit ett fast grepp om stora delar av Sverige. Sett till SMH:s nederbördskartor ser det enligt Aftonbladet dystert ut de kommande två veckorna.

LÄS MER: Väderkaoset: Här är det kallare i dag än vad det var i december

– Det blir ganska så ostadigt väder. Vi hade den här riktiga värmeböljan i början av juli, sen har det slagit om och blivit ostadigt och det ser det ser ut att fortsätta på den vägen, tyvärr. Det är inte så mycket till sommar om det fortsätter så här, säger Christoffer Hallgren, jourhavande meteorolog på vädertjänsten Foreca, till Metro.

Det halvdana sommarvädret på mellan 15 till 20 grader håller med andra ord i sig. Nästa vecka väntas Stockholmsområdet, Uppland och Södra Norrland vara de delar som får mest nederbörd. Veckan därpå är det Svealand, Södra Norrland och större delen av södra Norrland som åker på både regn och skurar.

LÄS MER: Lågtrycket sänker sommarhumöret

Enligt Hallgren finns dock tendenser som pekar på varmare luft och enstaka dagar med fint väder och en bit över 25 grader. Lokalt kan temteraturerna komma upp i 22, 23 grader i Götaland och Svealand.

Men den som hoppats på ett riktigt pangväder ser i dagsläget ut att få hålla ut och hoppas på en vändning i augusti.

– Det finns inga riktiga tecken på att det ska bli stabilare väder och soligt under en längre period utan det är enstaka dagar emellanåt som man får längta efter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder