”Det kändes som att bita en medlem i Village People"
”Det kändes som att bita en medlem i Village People"

Han kunde inte gå på toaletten själv. Så långa var Johnny Depps naglar under inspelningen av filmen ”Dark shadows” - ett resultat av tidigare vampyrfilmers, enligt Depp, felaktiga gestaltning av vampyrer.

Johnny Depp älskade 1960- talsserien ”Dark Shadows”. Men det var framför allt chansen att än en gång få arbeta med regissören Tim Burton som gjorde att han tackade ja till rollen när historien om en dysfunktionell familj i New England, med en vampyr i centrum, skulle bli film igen. Depp hade märkt en oroande vampyrtrend på grund av ”Twilights” framgångar.

– Jag tror det var under inspelningen av ”Sweeney Todd” som jag mitt i ett samtal plötsligt sa: ’Gud, vi kanske borde göra en vampyrfilm tillsammans där man faktiskt har en vampyr som ser ut som en vampyr, berättar Depp.

Så hur ser då en vampyr ut, enligt Depp och Burton? Blek hy och huggtänder, absolut, men Depp fick även, med hjälp av masköravdelningen, längre fingrar och långa, vassa, naglar.

– I alla filmer jag har fått nöjet att göra med Tim, har det alltid varit någon form av tortyr inblandad, och naglarna var Tims idé. De var nästan lika långa som själva fingret, men det var okej för jag hade en hel trupp människor som bistod mig när jag gick på toa. De var tvungna att få behandling efteråt, men mår bra nu, säger Depp.

Och så är det tänderna. I filmen vaknar Depps rollfigur Barnabas Collins 1972 efter att ha varit begravd i 200 år. Han är alltså lite vilsen och oförberedd när han oavsiktligt grävs upp av en stackars byggnadsarbetare.

– Det kändes som om att bita en medlem i Village People, säger Depp om sitt första vampyrbett på film.

– När jag hade huggtänderna inne ville jag vara försiktig så att jag inte råkade göra hål på halspulsådern. Det liknade hur det var att raka Alan Rickman i ”Sweeney Todd”. Ingen av oss skulle vilja göra om det, särskilt inte Alan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset