Lotta Engberg packar alltid bikinin i handbagaget. Sämsta resminnet är väderrelaterat. ”Thailand har fantastiska människor”.

Lotta Engberg.

Bästa resminnet…
– Det är faktiskt en resa som jag gjorde tillsammans med min förre man, för 25 år sedan. Vi åkte till Israel och reste runt i Jesu fotspår i en vecka. Vi var bland annat i Jerusalem, besökte museet Yad Vashem och åkte på en tvådagarstur på kamel genom öknen. Det var en fantastisk resa; det kändes som att resa i Bibeln.

Värsta resminnet…
– Om jag får säga såhär: det har ju med vädret att göra. När barnen var yngre åkte vi med dem alla fem till Egypten. Och det var kallt. Och det blåste. Och det var rent ut sagt sketväder.
– Vår räddning blev att vi hittade en katt med ungar som vi kunde leka med hela veckan. Barnen tyckte att det var jätteroligt – för dem blev det den bästa semestern någonsin.

Favoritresmål…
– Säger man Sverige är det Norrland, i Europa är det Spanien och i världen är det Thailand. Fantastisk natur och fantastiska människor.

Det packar jag alltid ner i resväskan…
– Saltlakrits. En gång när vi var i Spanien hade jag köpt en stor burk med lakritskulor på flygplatsen. När vi kom fram till hotellet hade locket gått upp och jag hade lakritskulor i hela väskan.

Det första jag gör på hotellrummet…
– Jag kollar in utsikten och toaletten.

Restipset…

– Jag gillar väldigt mycket att ha en rullväska att ta med på planet, ifall resten av bagaget kommer bort. Det har hänt några gånger, så jag talar av egen erfarenhet. Och kom ihåg att bikinin alltid måste ligga i rullväskan.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset