Sångerskan och skådespelaren Maria Möller bilar gärna i Europa. Hon packar alltid gaffatejp och avskyr friskluftsintag som förstör sångrösten.

Lars Pehrson/SCANPIX
Maria Möller.

Bästa resminnet …
– I början av 2000-talet bilade jag i Europa med min dåvarande pojkvän, det var helt fantastiskt.
Vi hade gott om tid och bestämde oss för att göra en rätt improviserad resa: vi åkte bara söderut och hade ingen förutbestämd plan. Frankrike och Italien minns jag särskilt, det var otroligt vackert.

Värsta resminnet …
– När jag var yngre arbetade som jag som turnéledare på en länsteater i Västerbotten, det var ingen höjdare. Vi reste runt i hela Norrland i en buss som var superkall, vi kallade den för ”isproppen.” Hela sällskapet frös som små hundar.

Favoritresmål …
– Jag har inget faktiskt. Kanske eftersom jag sällan åker till samma platser – jag utforskar hellre nya ställen! Om jag tvingas välja skulle jag nog säga någon av Europas större städer.

Det packar jag alltid ner i resväskan …

– Gaffatejp! Min röst är väldigt känslig mot kall luft och hotell utomlands tenderar alltid att ha såna där friskluftsintag där det väller ut fejkad, iskall, luft. Det där gör alltid min röst hes vilket gör att jag sedan inte klarar av att ta några höga toner. Så då tejpar jag helt enkelt igen hålet med tejpen och stämbanden slipper fara illa.

Det första jag gör på hotellrummet …
– Sparkar av mig skorna, jag älskar att lufta fötterna. Om inte golvet är skitigt förstås. Sen kollar jag alltid utsikten.

Restipset …
– Jag brukar säga så här: var beredd på att det inte alltid blir som du tänkt dig. När det inte går enligt planen, försök i stället att vända det till något positivt och sura inte ihop. Jag reser ganska mycket och ser alldeles för ofta par som bråkar över någon obetydlig detalj. Det mesta går ju faktiskt att lösa, i grund och botten handlar det om vilken inställning man har!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset