Metros krogrecensent Carl Reinholdtzon Belfrage har ätit på Made in China

Made in China

Betyg
2

Det är ingen tvekan om att Made in China, Aveny-gruppens senaste satsning utmed Tredje Långgatan är en veritabel succé. Att som restaurang i Göteborg, låt oss säga en tisdag, ha fullt är en ynnest likväl som en ovanlighet. Särskilt i dessa mörka vintermånader. På Made in China är detta dock ett faktum – restaurangen är till bredden fylld av en ganska eklektisk publik. Unga som gamla, dock med klar övervikt på unga obekymrade ungdomar, studenter och andra partyhattar härjar här fritt och njuter av den stora och designmässigt sett mycket lyckade lokalen. Trivselfaktorn är hög.


Dagen för Metros besök är det så populärt att jag, min mamma och hennes man hamnar i baren. Vilket faktiskt är ett lyckokast. Här får man bäst utblick över händelserna, snabb service från den unga och alerta barpersonalen och man kan naturligtvis här också äta från restaurangens matsedel.
Menyn handlar om smårätter som oftast serveras om tre portioner, som till exempel tre krabbdumplings. Ett bra och trevligt sätt att dela och njuta av flera smaker och upplevelser.

Vi tar in dumplings med högrev, svarta bönor och sichuanpeppar samt en annan laddning dumplings med krabba, räkor och kinesisk gräslök. Dumplingens, vilken än av sorterna jag stoppar i munnen, smakar ungefär likadant. Det riktiga hantverket saknas. Dumplings är en konst man måste ha respekt för. Smak och textur vad gäller dumplings beror till stor del av teknik och kunnande.


Vi fortsätter med Drunken Chocken dumplings (kyckling med sherry). Samma sak här. Subtilitet och precision saknas. Vidare tar vi in picklade chilli-kycklingvingar. Trevligt, men lämnar heller inga större intryck. Sättet då småtallrikar samlas framför oss är roligt som sagt, men ingenting riktigt lyfter rent gastronomisk. Vi testar vidare och kör in ångat bröd med fläsksida och gurka. Och ska man våga sig på en sådan modern legendar som Momofuku-buns, ja, då krävs det att man levererar. Jag har bara upplevt en restaurang som nästan klarar av att matcha Momofuku och deras steamed buns och det är Mathias Dahlgrens Matbar. Made in China gör det inte. Jag skulle vilja rekommendera Made in China-gänget en studieresa till etablissemang som Din Tai Fung i Tapei och Momofuku i New York. Som det är nu är lokalen och personalen på topp, men utbudet av mat och dryck (ytterst torftigt och kommersiellt) måste lyftas om man ska klara ruljansen när nyhetens behag har lagt sig.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset