Miss Li ser fram emot finalen i Friends arena.
Miss Li ser fram emot finalen i Friends arena.

Miss Li deltar för första gången i Melodifestivalen som upphovsman och designer till Mariettes ”Don’t stop believing”. Men att vi skulle få se henne som artist i Melodifestivalen framöver är inte troligt.

Miss Li (Linda Karlsson) har tillsammans med Sonny Gustafsson skrivit Mariettes låt som gjorde succé i andra deltävlingen i Malmö. Och upplevelsen av Melodifestivalen beskriver hon som ”fantastisk” – trots att hon åkte på en matförgiftning i Malmö.

– Det har varit jättekul att få jobba med det här. Melodifestivalen är ju ett glitter-jippo som har funnits med ända sedan barnsben.

Miss Li har under åren kommit att bli en av Sveriges största artister. Men det är först nu som hon gör debut i Melodifestivalen.

– Jag har fått förfrågan om att båda skriva en låt till tävlingen och att delta själv som artist i flera år. Men karriären med Miss Li har gått i ett och det har inte funnits tid – förrän nu eftersom jag det senaste året har tagit ett tydligt sabbatsår.

Hon berättar vidare att fokus nu är att göra saker åt andra.

– Det är jätteskönt att få utvecklas på det sättet. Och något jag tror alla behöver göra någongång.

Miss Li har dock haft mer än ett finger med i numret. Till exempel har hon sytt Mariettes scenkläder.

– Men jag var faktiskt rädd när det kom till det. Jag syr en del men jag är självlärd och inte någon professionell sömmerska. Så tanken var att jag bara skulle sy prototyper men när Mariette fick se dem så sa hon ”perfekt” och så blev det dem vi använde.

– Men varje gång jag tvivlade på min förmåga lyssnade jag på ”Don't Sop Believing” och hittade styrka där, tillägger Miss Li.

Att vi skulle få se henne som tävlande artist i Melodifestivalen framöver är dock mindre troligt.

– Nej jag gillar den indiebubblan som jag har gått med Miss Li, bortsett från ”Så mycket bättre”, och trivs väldigt bra med det. Så det känns inte som att det skulle vara rätt för mig utan jag är väldigt lycklig just nu med allt som det är.

Hon berättar även att sabbatsåret fortsätter året ut.

– Det finns inga fler Miss Li-gig inplanerade i år. Men jag har lite annat på gång, bland annat ett hemligt projekt som kommer ta mycket tid. Och så blir det kanske en lansering av Miss Li i England senare i år men det har jag inte tagit ställning till än.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset