Det har blåst kring Republikanernas presidentkandidat Donald Trump sedan den förra debatten.
Det har blåst kring Republikanernas presidentkandidat Donald Trump sedan den förra debatten.

Den förra debatten ägde rum under natten till förra måndagen, den 10 oktober. Kort dessförinnan hade videon där Donald Trump ägnar sig åt sexistiskt skryt publicerats. Läckta e-postmeddelanden från Hillary Clintons kampanjordförande John Podesta hade också börjat offentliggöras. Sedan dess har följande hänt:

Donald Trump: Flera kvinnor har trätt fram med vittnesmål om att Trump tafsat på dem i olika medier. Trump nekar till anklagelserna och hans kampanj har hotat att stämma tidningen The New York Times som publicerat två av vittnesmålen. Trumps kommentar att en av kvinnorna som vittnat inte skulle vara "hans förstaval" har fått stor uppmärksamhet. Affärsmannen har också brutit med det republikanska etablissemanget, i synnerhet kongressens talman Paul Ryan, sedan flera höga politiker dragit tillbaka sitt stöd för honom. Vidare har Trump antytt att Clinton tog prestationshöjande medel före den förra debatten och föreslagit ett drogtest inför nästa duell. Han hävdar att valet är riggat och varnar för valfusk, men fortsätter att kampanja intensivt.

Hillary Clinton: Sajten Wikileaks uppger att man kommit över 50 000 mejl från Clintons kampanjordförande John Podesta och den senaste veckan har flera publiceringar skett. Korrespondensen stärker tesen att Clinton i samtal med landets storbanker varit mer frihandelsvänlig än när hon valtalar. Den vittnar också om oro i Clintonlägret rörande rapporterna om Clintonstiftelsen och presidentkandidatens bruk av en privat e-postserver när hon var utrikesminister. Manusen för Clintons omtvistade tal för storbanken Goldman Sachs har publicerats, men inte fått så stora rubriker. Det fick däremot uppgiften att en Hillary Clinton-förtrogen på utrikesdepartementet försökte pressa FBI att ändra klassificeringen på ett hemligstämplat mejl rörande Benghazidådet. Clinton har låtit bland andra maken Bill, vicepresidentkandidat Tim Kaine och presidentparet Barack och Michelle Obama kampanja för Demokraterna och har lagt tid på att förbereda sig inför nästa debatt.

Opinionen: Donald Trump har förlorat stöd, men de senaste dagarna hämtat in något. I nuläget har Clinton ett stöd på 48,9 procent medan 42,0 procent säger sig stå bakom Trump. Clinton har ett övertag i de viktiga vågmästarstaterna, men Trump leder i Ohio, Iowa och Arizona. Vore det val i dag skulle Clinton ha stöd av minst 256 elektorer och Trump 170. För att vinna valet krävs 270.

Andrew Harnik/AP/TT
Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton var i tal inför USA:s storbanker mer frihandelsvänlig än under valrörelsen, visar läckt e-post.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset