Här går Leonardo Di Caprio på en filmfestival i London. (Arkivbild)
Här går Leonardo Di Caprio på en filmfestival i London. (Arkivbild)

Leonardo Di Caprio ägnade hela sitt Oscarstal för att prata om klimathotet. Men i veckan flög han privatjet till och från en miljöbal. Något han nu får kritik för.

När han tog emot sin Oscar för rollen i ”The Revenant” i februari ägnade han sitt tal åt de globala miljöutmaningarna och klimathotet och uppmanade åhörarna att inte ta planeten för given. 

LÄS MER: Leos miljögala drog in 340 miljoner 

Men frågan är om han själv verkligen gör så miljömedvetna val. 

Di Caprio avbröt i veckan sitt besök på filmfestivalen i franska Cannes för att delta på en välgörenhetsbal för miljön i New York. Resan ordnades med en privatjet.
Först dit.
Och sen tillbaka. ett dygn efter miljöbalen skulle han hålla ett tal på en aids-gala i Cannes, rapporterar Page Six. 

LÄS MER: Debatt: Hur kan ni flyga så mycket när ni vet att det förstör klimatet? 

Miljöanalytikern Robert Rapier säger till tidningen att stjärnans livsstil ”förminskar hans moraliska auktoritet i att uppmana andra att minska sina koldioxidutsläpp”: 

– Han visar precis hur vår konsumtion av fossila bränslen fortsätter att växa. Det är eftersom alla älskar kombinationen av kostnad och bekvämligheten de erbjuder. Alternativen kräver oftast att man offrar ett eller annat, säger han. 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset